Alajärven toinen omatoimikirjasto aukeaa tänään

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Lehtimäen kirjasto muutettiin omatoimikirjastoksi viime syksynä. Tästä päivästä alkaen myös Alajärven pääkirjasto palvelee omatoimikirjastona joka päivä kello 7-21. Omatoimikirjaston avajaisia vietetään 8. joulukuuta.

Omatoimikirjastot yleistyvät vauhdilla, sillä kohtuullisin kustannuksin saadaan parannettua kirjastopalveluita huomattavasti. Aluehallintavirasto antaa kuntien omatoimikirjastohankkeille avustusta, jolloin kaikkien muutosten aiheuttamien kustannusten hinnaksi jää omavastuuosuus, joka on yleensä 10 000-20 000 euroa. Käyttökustannukset ovat kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahden mukaan noin tuhat euroa vuodessa.

Alajärven kirjastossa on ollut lainaus- ja palautusautomaatti Lehtimäen omatoimikirjaston avaamisesta saakka ja ihmiset ovat Kyrönlahden mukaan tulleet hyvin tutuiksi sen kanssa. Hän muistuttaa, että ennen omatoimikirjaston käyttöönottoa kirjaston asiakkaiden on allekirjoitettava omatoimikirjaston käyttösäännöt.

Lue aiheesta lisää ensi viikolla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.