Lukijan mielipideartikkeli:

Evijärveläisestä politiikasta

Suomalainen keskusta-aate on markkinoinut itseään valtakuntatasolla muun muassa haja-asutusalueiden edunvalvojana sekä kuntatasolla sivukylien puolustajana. Ainakaan Evijärven kohdalla nämä perinteiset kepulaiset mainoslauseet eivät pidä paikkaansa. Esitän pari esimerkkiä.
Kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina 7. marraskuuta oli esillä Lahdenkylän kouluasia. Kokouksessa äänestettiin investointiosaa käsiteltäessä esityksestä, jossa Lahdenkylän koulun kuntoon saattamiseksi osoitettiin 330 000 euroa.
Lahdenkylän koulun kannalla olivat vain demarit ja kokoomus. Kepulaiset, persut ja kristillisdemokraatit äänestivät esitystä vastaan. Vastaan äänestivät myös Lahdenkylän koulupiiristä olevat kolme kepulaista ja yksi kristillisdemokraatti.
Mitähän mahtavat ajatella oman kylän valtuutettujen äänestyskäyttäytymisestä esimerkiksi ne kyläläiset ja kylän yhteisöt, jotka omasta pussistaan maksoivat oikeaan ja realistiseen johtopäätökseen tulleen sekä kunnan ja kylien kannalta järkevän Lahdenkylän koulun kuntokartoituksen?
Toisena esimerkkinä, jonka tuon esille edellä mainitusta kunnanvaltuuston kokouksesta, myöskin koskien investointiosaa, oli koulukeskukseen kaavailtu niin sanottu liikuntahalli.
Tämä lähes kolmen miljoonan euron hanke on alusta lähtien ollut vähintäänkin kyseenalainen. Siinähän haluttiin keskittää liikuntatoimi koulukeskukseen. Sivukylien liikuntapaikkahankkeille niin ulko- kuin sisäliikunnankin osalta olisi jäänyt vain murusia, jos niitäkään. Lisäksi hanke olisi syönyt varat kuntalaisille elintärkeistä muista palveluista, kuten esimerkiksi terveydenhoito, vanhuspalvelut, vesihuolto, tiestön ylläpito ynnä muut.
Tässä hallihankkeessa evijärveläinen kepu on apupuolueensa kristillisdemokraattien tukemana soitellut ensiviulua vuodesta 2014 lähtien.
Nyt kuitenkin näyttäisi siltä, että kuntalaismielipide on asettanut riittävästi ja oikeutetusti paineita nykykepulle. Liikuntahallista ei ole enää mainintaa investointiosassa vuosille 2017–2019. Hyvä näin.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.