Vielä kerran pesishuumaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Miesten Superpesis huipentuu ensi lauantaina. Runkosarjan voittanut Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy kohtaavat vielä kerran, jotta suomenmestaruus ratkeaa.

Kun käy muualla Suomessa ja puheeksi tulee kotipaikkana Vimpeli, ovat Veto ja pesäpallo lähes poikkeuksetta vastareaktio. Kertoopa joku käyneensä Saarikentälläkin – joko ohikulkumatkallaan tai pesäpallokatsomossa. Vedon ja pesäpallon tuomasta maineesta kuuluisi olla ylpeä myös sellaisen kuntalaisen, joka ei lajista välitä. Suomessa on pieneksi listaksi asti noin 3 000 asukkaan kuntia, joista muualla päin maata ei herää ahaa-elämystä. Moni noiden kuntien asukas tai päättäjä olisi iloinen, jos oman kotikunnan kertoessaan keskustelukumppanilla välähtäisi päässä ja kahden tekijän perusteella hoksaisi, mistä paikasta on kyse ja mistä kunta tunnetaan.
Vimpelin Saarikentän yleisöä on kehuttu monella suulla Suomen parhaaksi. Viime lauantain perusteella voi todeta, että petrattavaa löytyy. Kun aikaisemmin kaudella voitosta voittoon liitäneellä omalla joukkueella ei mene hyvin, kannustus loppuu lähes kuin seinään. Niin Saarikentällä kuin monessa muussakin katsomossa. Voittajan rinnalla on helppo hymyillä, mutta joukkue tarvitsee tukea ja tsemppiä etenkin tappion hetkellä. Lauantaina parisataapäinen Jymy-fanien joukko pesi Vedon kannattajat jo ennen ottelun alkua. Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki on luonnehtinut Saarikentän yleisöä joukkueen 13. pelaajaksi. Nyt sen tukea – eli ääntä ja vaikka rummun pärinää – tarvitaan taas.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.