Järvivesien lämpötilat keskiarvon yläpuolella

Järvivesien lämpötilat ovat nousseet noin heinäkuun kymmenennen päivän tienoilta paikoitellen lähes kahdeksalla asteella. Esimerkiksi Lappajärven Halkosaaressa mitattiin 10.7. pintaveden lämpötilaksi 15,8 astetta. Tänään vastaavasta paikasta saatu lukema on 22,7 astetta. Hydrologi Johanna Korhonen Suomen ympäristökeskuksesta kertoo, että Halkosaaressa mitattu lämpötila on 3,4 astetta kyseisen jakson pitkän keskiarvon yläpuolella. Merkittävin tekijä pintaveden lämpötilan nousulle löytyy sääoloissa, mutta myös tyynet ja lämpimät yöt edesauttavat poikkeuksellisen veden lämpötiloihin. Johanna Korhonen kertoo, että järvivesien lämpötila on 20 asteen paikkeilla aina Etelä-Lappia myöten.

Mainos

Lämpimät uimavedet ja lämmin sää ovat houkutelleet ihmisiä sankoin joukoin uimarannoille. Esimerkiksi Vimpelin Sahissa on riittänyt uimareita aamusta iltaan. Kuusivuotias kauhavalainen Aino Lakso kävi mummolareissullaan uimassa ja nauttimassa aalloista.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.