Väripadat porisivat museon piha-alueella

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Väinöntalo Evijärvellä viettää juhlavuotta: museon perustajan Väinö Tuomaalaan syntymästä on sata vuotta. Museolla on monenlaisia tapahtumia pitkin kesää. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna oli mahdollisuus opetella värjäämään villalankaa luonnonväreillä kaksipäiväisellä kurssilla alajärveläisen luonto- ja ympäristöalan asiantuntija ja keruutuotetarkastaja Aana Vainion johdolla.
Kahdeksan innostunutta kurssilaista oli paikalla perjantai-iltana. Kaukaisin kurssilainen oli Nurmijärveltä, muut Järviseudulta tai lähialueelta. Nuotiot rakennettiin heti ja keitettiin ensimmäiset värjäysliemet seuraavaa päivää varten. Värit saatiin Suomen luonnon kasveista: sinistä ja vaaleanvihreää lupiinista, ruskeaa kuusen kävyistä, keltaista jauhosavikasta.
–Monia muitakin kasveja voi kokeilla värjäykseen. Sienet, jäkälät, mausteet sekä kahvi ja tee sopivat. Suomen luonnosta löytyvät kasvit antavat pääasiassa keltaisen, vihreän ja ruskean sävyjä, kertoi Aana Vainio.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA