Järviseudulle viisi kaatolupaa karhuille

Julkaistu:

Aihe:

Järviseudulla Lappajärven ja Vimpelin alueelle myönnettiin poikkeuskaatolupia karhuille tälle syksylle yhteensä kaksi. Alajärvelle, jonka kanssa samaan alueeseen kuuluvat myös Soini, Alavus, Kuortane ja Ähtäri myönnettiin kolme poikkeuslupaa.
Järviseutu ja koko Pohjanmaa kuuluvat kehittyvän karhukannan hoitoalueeseen, eli tavoitteena on antaa karhukannan kasvaa ja kehittyä. Suomen riistakeskuksen Pohjanmaan alueen riistapäällikkö Mikael Luoman mukaan myönnetyt kaatoluvat eivät vaaranna näitä tavoitteita.
Karhukanta on kasvanut alueella tasaisesti. Riistakeskuksen tilastojen mukaan vuonna 2010 Pohjanmaalla on ollut 70–90 aikuista yksilöä, kun viime vuonna aikuisia karhuja on ollut 125–145 yksilöä.
Karhunmetsästysaika alkaa 20. elokuuta ja päättyy 31. lokakuuta.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.