Loppuviikon sateet näkyvät myös pelloilla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Jokien vedenkorkeudet ja virtaamat ovat viikonlopun aikana kasvaneet nopeasti Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa, todetaan Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksesta. Myös järvien pinnat ovat nousussa. Viime päivinä pohjaismaakuntiin on satanut melko runsaasti vettä. Monet jokilaaksot ovat torstain ja sunnuntain välisenä aikana saaneet sadetta yli 50 millimetriä, eli noin keskimääräinen kesäkuun sademäärä.
Vettä on noussut pelloille myös muualla kuin jokilaaksoissa. Pienemmät purot ja ojat ovat tulvakorkeudessa. Vesi huuhteli peltoja sunnuntaina muun muassa Alahärmän Näsissä.
Ely-keskuksen mukaan virtavesien pinnat kääntyvät laskuun viimeistään tiistain aikana, mikäli sää pysyy poutaisena. Järvien pinnat jatkavat nousuaan pidempään, sillä järvet reagoivat säätilan muutoksiin hitaammin.

Mainos

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.