Positiivisuus valtasi Vimpelin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viime aikoina Vimpelissä on tuntunut erilaiselta. Syksyllä, talvella ja vielä alkukeväästäkin yleinen ilmapiiri oli kireä – kielteinenkin. Vimpelin kriisikuntastatuksella, tehdyillä säästöillä ja kuntajakoselvityksellä lienee ollut näppinsä pelissä. Ihmiset olivat huolissaan tulevasta. Miten käy lukion, terveydenhuollon ja erilaisten lain määräämien palveluiden, jos kunta ei jatka itsenäisenä? Näivettyykö Vimpeli? Hurjimmissa puheissa ruokittiin ajatusta, jossa lukio ja yhteiskoulu lakkautettaisiin ja lapset kävisivät koulua viitosluokasta lähtien Alajärvellä.

Maaliskuussa järjestetyn, kuntajakoselvitykseen liittyneen kuulemis- ja infotilaisuuden alla kuului ilouutinen: edellisvuoden tilinpäätös on lähes 1,4 miljoonaa euroa plussan puolella. Yhteiskoulun ja lukion auditoriossa oli erilainen kuhina, vaikka erityinen kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä joutuikin toteamaan, että hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin esittää Vimpelin ja Alajärven välistä kuntaliitosta. Silti kadoksissa ollut Vimpeli-henki nosti päätään. Toukokuussa moni oli lukevinaan kunnan 150-vuotisjuhlaan saapuneen pääministeri Juha Sipilän kehonkielestä ja juhlapuheen rivien välistä lupauksen siitä, että kuntaliitosta ei tehdä.

Valtiovarainministeriö seuraa kunnan talouden kestävyyttä jatkossakin. Valtioneuvoston päätökseen Vimpelin ja Alajärven yhdistymistä koskevan esityksen hylkäämisestä saa hakea muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Oletusarvo on, ettei monikaan vimpeliläinen lähde asiasta muutosta hakemaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.