Aallon elämää ja tuotantoa tutuksi uusin keinoin

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kunhan ely-keskuksen rattaat pyörähtävät, käynnistyy Alajärvellä Elävää Aaltoa-hanke, jossa suunnitellaan Aallon kohteiden ympärille opastettu reitti. Elävä Aalto-reitin avulla niin matkailijoilla kuin paikallisillakin olisi mahdollisuus tutustua omatoimisesto Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin Alajärvellä sekä hänen elämäänsä paikkakunnalla. Hanke suunnittelee reitin esitteet, kyltit ja opasteet, sekä selvittää mahdollisuutta käyttää hyväksi teknisiä sovelluksia, ”rikastettua todellisuutta” tuomaan Aallon elämää ja työtä tunnetuksi elävällä tavalla. Tarinoita Aallosta kerätään yleisötilaisuuksissa, joita järjestetään hankkeen aikana.

Ilmoille heitettyä ideaa, uudisrakentaa Alajärvelle joku Aallon 1930-40-lukujen rakennus, selvitellään hankkeen puitteissa. Kenties sen pohjalta voitaisiin järjestää arkkitehtuurikilpailu, joka herättäisi kansainvälistäkin huomiota. Yhteyksiä Japaniin voitaisiin hyödyntää tässä, uskovat projektipäällikkö Hannu Nevala sekä sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto. Aalto on Japanissa tunnettu arkkitehti.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA