Laesterä esittää kuntaliitosta

Julkaistu:

Aihe:

Vimpelin kunnan erityinen kuntajakoselvitys on saatu päätökseen. Kuntajakoselvittäjä, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä esittää Vimpelin kunnanvaltuustolle ja Alajärven kaupunginvaltuustolle, että Vimpelin kunta yhdistyy Alajärven kaupunkiin vuoden 2017 alussa, jolloin perustetaan uusi Alajärven kaupunki. Laesterän mukaan liitoksen asiallisiin perusteisiin kuuluvat muiden muassa elinvoiman väheneminen ja paljon riskejä sisältävä toimintaympäristö. Kuntarakenne uudessa Alajärven kaupungissa muuttuisi siten, että erikoispalvelut keskitettäisiin kaupunkimaiseen Alajärven keskustaan. Peruspalvelut – kuten esimerkiksi perusopetus ja etenkin perusturvan palvelut – säilyisivät molemmissa taajamissa.
Jos Vimpeli ja Alajärvi päättävät edetä kuntaliitokseen, sen hyväksymisestä päättää valtioneuvosto. Mikäli toinen tai molemmat kunnat päättävät jatkaa itsenäisinä kuntina, lopullisen kuntajakopäätöksen tekee niin ikään valtioneuvosto. Kuntajakoselvittäjänä Laesterä kertoo luonnollisesti toivovansa kuntien päätyvän vapaaehtoiseen, positiiviseen päätökseen kuntaliitoksen puolesta.
Kuntajakoselvitystä koskevat kuntalaisinfot järjestetään Alajärven valtuustosalissa keskiviikkona 9.3. kello 18 ja Vimpelin yhteiskoulun ja lukion auditoriossa keskiviikkona 16.3. kello 18. Lisäksi asiaa puidaan huhtikuun alkupuolella Alajärven ja Vimpelin valtuustojen yhteisessä valtuustoseminaarissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.