Kurejoella juhlittiin 90-vuotiasta Jamia

Runsas joukko Jamin Kurejoen toimipisteen henkilökuntaa, entisiä oppilaita ja sidosryhmiä kokoontui koululle juhlistamaan oppilaitoksen 90-vuotispäivää.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila nosti juhlapuheessaan esille koulun erityisominaisuuksia. Hän totesi oppilaitosten olevan merkittävässä roolissa, kun etsitään ratkaisuja kestävän kehityksen toteutumiseksi niin energiataloudessa, ruokajärjestelmissä kuin muussakin ihmisen toiminnassa:
-Se on täällä ymmärretty myös maakunnallisesti.

Maakunnan strategiassa pidetään keskeisenä biotalouden uusien ratkaisujen sekä kestävien ja tehokkaiden ruokajärjestelmien synnyttämistä.

Juhlassa puhuivat myös Jamin hallituksen puheenjohtaja Antti-Kalle Levijoki sekä valtuuston puheenjohtaja Jaakko Harju. Alajärven kaupungin tervehdyksen toi kaupunginjohtaja Vesa Koivunen. Alajärven Musiikkiopiston viulistit Iida Palmu ja Katriina Herrala esittivät musiikkia Saija-Leena Ojutkankaan säestyksellä ja Paavolan koulun 6. luokan tytöt esittivät Farmarikantri-tanssiesityksen. Juhlatoimikunta oli koonnut koulun historiasta kuvakavalkadin, joka vei yleisön aikamatkalle maamieskoulunmäen menneisiin päiviin.

Lue lisää aiheesta Järviseudun Sanomissa keskiviikkona 17. helmikuuta.

Jaa juttu: