Alajärvi, Vimpeli ja Soini mukana Childcare-tutkimuksessa

Julkaistu:

Aihe:

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen varhaiskasvatus on kutsuttu mukaan Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen sekä THL:n Childcare-tutkimukseen. Sen tavoitteena on tutkia tasa-arvon toteutumista lasten päivähoidon, esiopetuksen ja lastenhoidon tukien järjestelmässä. Mukana on kymmenen kuntaa eri puolilta Suomea. Laaja tutkimus työllistää kymmenen tutkijaa, avustajia ja väitöskirjan tekijöitä. Taustalla on kansainvälinen ohjausryhmä.

Alajärvellä, Vimpelissä ja Soinissa haastatellaan ensin viranhaltijoita, työntekijöitä ja päättäjiä. Nämä haastattelut alkavat maaliskuussa. Tutkijat lähestyvät keväällä tutkimuslomakkeen kanssa perheitä, joissa on 1-vuotiaita lapsia. Osa perheistä myös haastatellaan. Tarkoitus on selvittää, kuinka varhaiskasvatusvaiheessa tehdyt valinnat vaikuttavat lapsen hyvinvointiin. Tutkimussuunnitelma on vuodelle 2020 asti, jolloin vertailutietoa saataisiin 4-vuotiaista.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho toivoo, että mahdollisimman moni perhe lähtisi mukaan ja antaisi oman panoksensa tutkimukseen. Akateemisen tutkimustiedon lisäksi saadaan tietoa palveluiden kattavuudesta alueella ja siitä, millaisia toiveita perheillä olisi niiden kehittämiseksi.

Lisää aiheesta Järviseudun Sanomissa viikolla 6.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.