Aallokko kutsuu Alajärvelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Kaupungin ja Nelimarkka-museon Aallokko kutsuu -hanke sai Aisapari ry:ltä 90 000 euroa suunnittelutyöhön, jossa alajärveläisiä taide- ja arkkitehtuurikohteita aletaan markkinoida kulttuurimatkailukohteena Eero Nelimarkka ja Alvar Aalto kärkenään.
Kaupungin keskustassa sijaitseva Villa Väinölä siirtyi Nelimarkka-museon hallintaan vuosi sitten.
– Museossa koetaan uuden Aalto-yhteyden myötä velvollisuudeksi edistää myös arkkitehti Alvar Aallon Alajärvellä sijaitsevan tuotannon tunnettavuutta, kertoo projektipäällikkö Maria Lampinen, joka on tutkimus- ja opintovapaalla Nelimarkka-museon johtajan ja Järvi-Pohjanmaan museotoimenjohtajan työstään.

Alvar Aallon elämäntyö nivotaan aikalaisensa Eero Nelimarkan perintöön ja työhön Alajärvellä. Aallon Alajärvelle suunnittelemat työt ovat jääneet tuntemattomiksi monille niin Suomessa kuin ulkomaillakin, joten niiden uskotaan kiinnostavan Aalto-faneja ja arkkitehtuurista kiinnostuneita laajemminkin. Nelimarkka-museo markkinoi Aaltoa, ja kahden merkkimiehen tuotannosta rakennetaan yhteisnäyttely ensi vuonna. Heidän, ja muidenkin paikkakunnalla vaikuttaneiden ja vaikuttavien taiteilijoiden ja arkkitehtien vuoksi voidaan puhua Taiteen ja arkkitehtuurin Alajärvestä.
Villa Väinölän remontointi on tarkoitus saada valmiiksi kesäksi 2017, jolloin Aallokko kutsuu-hankkeen suunnitelmat valmistuvat ja käyvät toteen. Väinölään kaavaillaan muun muassa Nelimarkka-residenssin laajentamista arkkitehtuurin ja kuvanveiston alalle.
Lue lisää Järviseudun Sanomista keskiviikkona.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.