Vastustan!

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Oletteko huomanneet, että ihmiset ovat hirvittävän äkäisiä nykyään? Etenkin sosiaalisessa mediassa huudetaan iskulauseita ja pidetään meteliä asiasta jos toisestakin. Ja heidät, jotka uskaltavat jotain vastaan sanoa, haukutaan heti lyttyyn. Ja etenkin heidät haukutaan, jotka eivät keskusteluun halua osallistua ollenkaan. Pääasia, että pidetään meteliä, ollaan asioista tiukasti jotain mieltä ja noustaan barrikadeille, että varmasti saadaan oma ääni kuuluviin.
On myös heitä, jotka eivät uskalla ääneen sanoa ajatuksiaan, koska he eivät ihan oikeasti tiedä, mitä mieltä olisivat. Joka paikassa moosestetaan isoon ääneen ja olisi niin helppoa hypätä kelkkaan mukaan, mutta kun ei ole sitä omakohtaista kokemusta asiasta, niin ei oikein tiedä asiaan sanoa juuta eikä jaata.
Onko hän, joka huutaa asiaansa isoon ääneen, yhtään sen oikeammassa kuin hän, joka on hiljaa? Ja mistä sen tietää mitä tuo maan hiljainen päässään pähkäilee, kun ei kerran sano mitään. Varmasti se on eri mieltä kuin minä, joten parempi kun onkin hiljaa.
Miksi kaikesta tehdään mustaa ja valkoista? Eikö nähdä enää kultaista keskitietä missään asiassa? Kun kerran SPR auttaa pakolaisia, niin en anna heille enää ropoakaan. Mutta tekeehän se SPR muutakin, veripalvelukin toimii heidän kauttaan. Eikä ensiavussa kysytä, että onkohan kolarissa päreiksi levinneellä potilaalla esittää SPR:n jäsenkortti lisäveren antamista varten, kyllä sitä ihan jokaiselle tarvitsevalle annetaan.
Maan hallitus kaatukoon, yhteiskuntasopimus siinä samalla. Se on ihan sama ketä siellä vallan huipulla heiluu, ei niistä ole mihinkään, kun eivät kerran suostu meidän tahtoon taipumaan. Säästetään, säästetään ihan kaikesta, mutta mun palkkaani ei kajota. Kolme ässää on helppo haukkua lyttyyn, eikös ne sitä varten sinne valittukin?
Television keskusteluohjelmista on tullut huutokilpailuja, facebookista kaikkien yhteinen sontaluukku. Sivustojen moderaattorit eivät ole enää pitkään aikaan pystyneet tekemään työtänsä, sillä kaikki kommentointi joudutaan sulkemaan epäasiallisen kirjoittelun takia. Herutetaan, trollataan, provosoidaan! Medialukutaidottomat ihmiset poimivat rusinat pullasta ja linkittävät eteenpäin tarinoita, jotka saisivat Grimmin veljeksetkin kateellisiksi.
Kautta historian on suuret vallanpitäjät haukuttu. Narrit pitivät kuninkaita pilkkanaan ja kansa kirjoitti pamfletteja ja irvailivat rikkaitten kustannuksella, mutta silti vallanpitäjät tekivät mitä huvitti ja päättivät kansan asioista enemmän tai vähemmän viisaasti. Ennen trubaduuri välitti pilkkalaulunsa luutun säestyksellä, nykyään säestellään peukunkuvilla.
Eli mikään ei ole muuttunut, vai onko? Keskiajalla irvokkaan näytelmän kirjoittaja saattoi menettää kätensä tai pilkkalaulun laulajalta leikattiin kieli, nykyään tuskin kukaan joutuu teoistaan vastuuseen, sillä eihän se ole mikään rikos jos vähän laukoo somessa ”totuuksia”?!

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.