Nappaako?

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

”Oottavan onkeen kala tuloo”, toteaa vanha lappajärveläinen sanonta.
Kalan tuloa onkeen ei ole jääty passiivisina odottamaan Nykälänniemellä, jossa joukko matkailualan yrittäjiä ja muita toimijoita narraa vonkaleita vedestä yhteistuumin.
Huoli matkailun tyrehtymisestä kulminoitui Kivitipun muuttumiseen hotellista vastaanottokeskukseksi. Tarjonnasta poistui kerralla hotelli, kylpylä ja ravintola.
Lappajärven kunta osti viime joulukuussa Lomayhtymä ry:ltä Aquarius-rantasaunan huoneineen ja kokoustiloineen. Kunnanvaltuusto äänesti asiasta: kunnasta tuli Aquariuksen omistaja äänin 14–3. Kauppahinta oli puoli miljoonaa euroa.
Viime kuussa ensimmäiset turvapaikanhakijat saapuivat Nykälään. Samoihin aikoihin mietittiin upealla paikalla sijaitsevan Aquariuksen tilannetta. Lappajärven Loma-Golf Oy päätti ryhtyä vuokralaiseksi tiloihin ja alkaa rakentaa huoneistojen ja loma-asuntojen välitysjärjestelmää.
Mukaan halutaan huoneistoja ja kesämökkejä eri puolilta pitäjää. Tärkeintä on, että yöpymistä paikkakunnalla mieliville on vaihtoehtoja. Mukaan lähteneet paikalliset yrittäjät järjestävät tarvitseville tarjoilut ja ohjelmapalvelut. Myös perinteikäs Onnintupa herää uuteen elämään, kun sen tiloissa aukeaa muun muassa paikkakunnan ensimmäinen itsepalvelukirpputori.
Pahimmat skenaariot matkailun loppumisesta Lappajärvellä eivät näytä toteutuvan. Toivottavaa on, että hihansa nyt käärineet eivät jää talkoisiin yksin, vaan saavat mukaan monia muita kotiseudun kehittämisestä kiinnostuneita.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.