Itsenäisen Vimpelin puolesta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin kunta kutsui viime viikolla kuntalaisia nuorisotalolle kuntalaiskokoukseen, jossa valotettaisiin Vimpeliä koskevaa kuntajakoselvitystä. Kutsuun vastasi seitsemisenkymmentä ihmistä – kuntalaisia ja kuntapäättäjiä. Erityinen kuntajakoselvittäjä Eero Laesterä oli ollut jo iltapäivällä Vimpelissä valtuustoseminaarissa, jossa keskusteltiin kuntajakoselvitykseen liittyvistä asioista. Illalla kuntalaiskokouksessa Laesterä kävi läpi Vimpelin kunnan taloudessa tapahtuneita asioita ja niiden seurauksia, alkaen vuodesta 2009. Hän kysyi tilaisuuteen osallistuneilta muiden muassa, että millainen tietoisuus kuntalaisilla on ollut viiden viime vuoden tilanteesta, ja siitä, mihin asioihin puuttumattomuus johtaa.Puolitoistatuntisen tilaisuuden aikana sekä rivikuntalaisten että kuntapäättäjien puheenvuoroista huokui kunnanhallituksen ja -valtuuston jo aiemmin yksimielisesti ilmaisema tahtotila säilyä itsenäisenä kuntana. Keskustelun aiheita olivat kuntatalouden ohella muiden muassa päätöksentekokyky, kunnan elinvoimaisuus, kunnan tulevaisuus sekä perusturvan kustannukset.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.