Uudet kirkkotekstiilit pian käytössä

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärven kirkossa pidetään sunnuntaina piispantarkastuksen messu, joka juhlistaa myös kirkon 250-vuotisjuhlavuotta sekä remontin päättymistä.
Ensimmäistä kertaa käytössä ovat lappajärveläisen artesaanin Mia Lehtiniemen suunnittelemat ja tekemät kirkkotekstiilit. Lehtiniemi on tehnyt muun muassa neljä alttaritekstiiliä, jotka koristavat alttarin edustalla olevaa, arkkitehti Hanna Lyytisen suunnittelemaa pöytää. Myös saarnastuolissa näkyvät kirjaliinat ja ehtoolliskaluston peittävät liinat ovat uusia ja Lehtiniemen tekemiä.
Käsityönä alusta asti tehdyt tekstiilit ovat villaa ja pellavaa ja ne hehkuvat liturgisissa väreissä. Lehtiniemi on käyttänyt niihin erilaisia tekniikoita ja sidoksia.
Kirkkoherra Ari Auranen on tyytyväinen, että vaativaan työhön löytyi tekijä omalta paikkakunnalta.

Mainos

Lisää aiheesta keskiviikon lehdessä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.