Kirjaston historiaa valokuvissa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Alajärven Kamerakerho toteutti tilaustyönä kirjaston 150-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttelyn, jossa on nähtävillä kirjaston historiaa. Mukana on niin kirjaston arkiston aarteita, entisten kamerakerholaisten ottamia mustavalkokuvia vuosikymmenten takaa kuin viime keväänäkin tallennettuja hetkiä. Kuvat esittelevät myös kirjaston eri toimintoja. Antti-Kalle Levijoki kuvasi muun muassa lakkautetun Levijoen koulun oppilaita, jotka opettajansa kanssa kävivät kirjastoautossa.
Maailman muuttuminen näkyy kuvien monissa yksityiskohdissa. Esillä on myös vanhaa kirjastoaiheista tarpeistoa, joka varmasti tuo monelle ennen atk-aikaa syntyneelle mieleen monia muistoja.

djmedia:37

Lintu- ja luontokuvausta harrastavan kamerakerholaisen Reima Järvilän mukaan myös kulttuurin dokumentoiminen on tärkeää.
– Kuvan arvo tulee esille sitten, kun sitä ei voi enää ottaa, esimerkiksi rakennus on purettu. Ihmiset ja tekniikkakin muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti; ihmisestä ei saa kahta samanlaista kuvaa.
Kirjasto on alajärveläisten ja vimpeliläisten valokuvaajien tukikohta; Kamerakerho kokoontuu joka toinen keskiviikko kirjastolla, ja kirjastoon kootaan vuosinäyttely joka kesä.
Kirjaston juhlavuosi huipentuu sunnuntaina 25. lokakuuta alkavaan juhlaviikkoon. Se käynnistyy avoimien ovien päivällä. 26. lokakuuta nähdään Nuorisoseuralla viikon pääesiintyjät, Madventuresin Riku Rantala ja Tuomas Milonoff.

Lue lisää Kamerakerhosta ensi viikolla.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.