Lukijan mielipideartikkeli:

Miksi pakkoruotsia opiskellaan yläkoulussa?

Yläasteella ruotsin kielen opiskelu on pakollista. Sitä on joka luokalla: seiskalla, kasilla ja ysillä. Jos aikoo mennä lukioon, sielläkin on pakko opiskella ruotsia.
Minun mielestäni ruotsin opiskelu jokaisella yläasteluokalla on turhaa. Sitä voisi olla ysillä kaksi tai kolme kurssia. Ruotsin kielellä ei pärjää maailmalla. On osattava englantia, jos aikoo puhua maailmalla ihmisille tai toisen ihmisen äidinkieltä, mutta kyllä englannilla pitkälle pääsee. Itse osaan paremmin kylläkin ruotsia kuin englantia.
Jos ruotsin opiskelun määrä laskisi, voisi koulu loppua joskus aikaisemmin, esimerkiksi puoli yksi tai yksi. Lain mukaan ruotsia on opiskeltava koulussa, koska se on Suomen toinen kieli.
Ei tarvitse mennä Evijärveltä kuin Pietarsaareen, jossa puhutaan jo ruotsia. Toisaalta on hyvä, että ruotsia opiskellaan, koska nuoret oppivat mahdollisimman montaa eri kieltä.
On vaikea uskoa, että jonain päivänä ruotsin kielen opiskelu vähenisi vai mitä mieltä sinä olisit ruotsin kielen opiskelun vähentämisestä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.