Lukijan mielipideartikkeli:

Kielten opiskelu

Yleisempiä kieliä, joita opiskellaan, ovat englanti ja ruotsi. Ja muita kieliä, joita opiskellaan, ovat ranska, espanja, saksa ja venäjä. Englantia ja ruotsia opiskellaan enemmän, koska ne ovat pakollisia. Mutta miksi harva opettelee suomea tai kiinaa?
Tietenkin ne ovat vaikeimmasta päästä, mutta jos joku opiskelisi niitä, ne eivät enää olisi niin vaikeita.
Minun mielestäni olisi helpompaa, jos riittäisi, että edes ymmärtää kieliä. Esimerkiksi, että suomalainen sanoisi jotain suomeksi saksalaiselle, mutta saksalainen ymmärtää sen, mitä suomalainen sanoi ja vastaa saksaksi ja sitten suomalainen ymmärtää mitä saksalainen vastasi.
Olisi hienoa, jos osaa puhua esimerkiksi ranskaa. En minä halua sitä, että kielten opiskelu lopetettaisiin. Kaikki ymmärtäisivät edes vähän muita kieliä. Se olisi helppoa niille, jotka eivät esimerkiksi Saksassa osaa puhua englantia. Tullikin menisi nopeampaa jos ei tarvitsisi etsiä henkilöä, joka osaisi sitä kieltä.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.