Lukijan mielipideartikkeli:

Vastine kirjoitukseen “Vielä evijärveläisestä päätöksentekokulttuurista”

Mielipidekirjoituksessa Järviseudun Sanomissa 26. elokuuta viitattiin kunnanhallituksen päätöksiin 19.8.2013 § 189 ja 9.9.2013 § 195, jotka liittyvät Evileaks-sivuston ja tiettyjen julkisissa tiedotusvälineissä olleiden kirjoitusten tutkintapyynnön valmisteluun.
Kunnanhallitus on tarkastellut asiaa vuonna 2013 ennen kaikkea työturvallisuuden näkökulmasta. Hallitus on tänä vuonna 31. elokuuta todennut, että kyseiset päätökset on jo aikanaan toimeenpantu. Asiat ovat edenneet, eivätkä ne ole enää kunnanhallituksen käsissä. Muun muassa tämän perusteella kunnanhallitus ei valittanut hallinto-oikeuden pykälät kumoavasta päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Lisäksi kunnanhallitus toteaa, että kunta ei ole maksanut asianomistajarikokseen liittyviä lakimieskuluja, vaan kunnanhallituksen näkemyksen mukaisia työturvallisuuteen liittyviä tutkintapyynnön valmistelukuluja.
Pykälät 189 ja 195 ovat julkisuuslain mukaisesti salaisia pykäliä. Salassa pidettävästä asiakirjasta ja päätöksestä ei voida tuoda päätöksen taustaa tai esittelytekstejä julkisuuteen. Kirjoituksessa esille tuotuja näkemyksiä puheenjohtajan toiminnasta pidän lähinnä panetteluna.
Pidän erittäin ikävänä ja valitettavana sitä, että työyhteisön asioita tuodaan julkisuuteen ilman asianosaisten mahdollisuutta vaikuttaa asiaan. Vaikka kunta on julkinen organisaatio, eivät työyhteisö ja sen sisäiset asiat ole julkisia asioita. Kunnanhallitus on toimenkuvansa mukaisesti perehtynyt ja toiminut sille kuuluvissa työyhteisöasioissa.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.