Lukijan mielipideartikkeli:

Vielä evijärveläisestä päätöksentekokulttuurista

Kuten jo hyvin tiedetään, kumosi Vaasan hallinto-oikeus viime kuussa Evijärven kunnanhallituksen päätökset 19.8.2013§ 189 ja 9.9.2013§ 195.
Vähemmälle huomiolle ovat julkisuudessa jääneet päätösten taustat ja esittelytekstit. Haluankin valottaa niitä seuraavasti:
Evijärven kunnanhallituksen puheenjohtaja esitti syksyllä 2013 pitkän pykäläviidakon saattelemana hallitukselle kovat ukaasit jopa vuoden mittaisine vankeustuomioineen, jos kunnanhallitus ei hyväksy hänen esitystään lakimiehen palkkaamiseksi toisinajattelevien kuntapoliitikoiden nujertamiseksi evijärveläisten maksamilla veroeuroilla!
Mikä on esittelijän vastuu? Vaasan hallinto-oikeuden päätös osoittaa, että esittelijänä toimineen kunnanhallituksen puheenjohtajan esitys oli ristiriidassa Suomen lain kanssa. Itse asiassa hallituksen jäsenten olisi voitava luottaa siihen, että esitykset ovat lainmukaisia. Kuitenkin näin kyseenalaisessa asiassa olisi hallituksen jäsenillekin terveen maalaisjärjen käyttö ollut sallittua!
Tämän jupakan syntyhistoria alkaa vuoden 2012 syksystä. Tuolloin joukko kunnan työntekijöitä lähestyi kolmea heidän luottamustaan nauttivaa, tuolloin johtavassa asemassa ollutta kuntapoliitikkoa (kunnanvaltuuston pj. Mauno Puotinen, valtuuston vpj. Juha Alkio ja allekirjoittanut, tuolloinen hallituksen vpj.)
Pidettiin kokous kunnan varikolla. Paikalla olivat edellä mainittujen lisäksi työsuojelusta vastaavia, pääluottamusmies, ammattiliiton edustaja sekä kunnan henkilöstöä.
Kokouksen asialistalla oli vain yksi kohta: Työntekijöiden jaksaminen tuolloisen kunnanjohtajan yksinvaltaisesti hallinnoimassa työyhteisössä. Kokouksen antina oli laaja raportti kunnanjohtajan toimista työntekijöitä kohtaan.
Kokous totesi yksimielisesti, että kunnanjohtajan toiminta ei ole ollut sopivaa ja asiaan vaadittiin pikaista puuttumista.
Raportti toimitettiin pikaisesti Evijärven kunnanhallitukselle.
Vaan mitä teki kunnanhallitus raportin saatuaan? Hallitus keskittyi kumoamaan ja mitätöimään varsin arvovaltaisen ja asiantuntevan ryhmittymän kirjallisen aikaansaannoksen. Asia käännettiinkin päälaelleen kunnanhallituksen teittissiven toimesta:
Syyllisiä olivatkin henkilöt, jotka halusivat ja uskalsivat lähteä julkisesti puolustamaan kunnan henkilöstöä tilanteessa, jossa heidän työssä jaksamisensa oli vaarantunut. Heitä pitää kunnanhallituksen mielestä rangaista verovaroilla maksettujen juristien avustuksella! Evijärven kunnanhallitus kuitenkin erehtyi, kiitos Vaasan hallinto-oikeuden. Ketkähän maksavat viulut tästäkin kunnanhallituksen harharetkestä?

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Pesäpallokauden kynnyksellä Matti Lehto kysyy mielipidekirjoituksessaan, mikä on VImpelin Vedon linja pelikuulutusten osalta. Kuva: Lasse Pippola.

Mielipide 2

KIRJOITIN viime vuonna mielipiteeni pesäpallo-ottelujen kuuluttamisesta. Se julkaistiin elokuussa 2023 Ilkka-Pohjalaisessa ja Järviseudun Sanomissa. Olin

Pohjanmaan Kristillisdemokraattien naisjärjestö vetoaa lapsen oikeuteen viettää aikaa vanhempiensa kanssa.

Kallisarvoinen lapsi

Lasten hätä ja nuorten ahdistus täytyy ottaa nyt todesta. Meillä on faktatietoa siitä, miten terveyden

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.