QR-koodin takaa löytyy muistoja vainajasta

Julkaistu:

Aihe:

Lappajärveläisen Sami Kahilakosken QR-memo-palveluun voi tallentaa muistoja edesmenneestä läheisestä. Palvelussa on kaksi osaa: verkkoon tallennettu muistoprofiili sekä hautakiveen kiinnitetty laatta, johon on laseroitu QR-koodi. Laatassa oleva profiili luetaan mobiilisovelluksen avulla.

Muistoprofiilista voi tehdä haluamansa näköisen tallentamalla tai linkittämällä sinne materiaalia vainajasta: tekstiä, kuvaa, videota, ääntä.

Idea hiljattain valmistuneeseen palveluun syntyi alun perin jo vuonna 2006 isän kuoltua äkillisesti.

–Aluksi aloin etsiä ja tallentaa muistoja ja tarinoita isästäni. Sen jälkeen aloin miettiä, mikä olisi nykyaikainen tapa jakaa sitä tallennettua tietoa ja samalla tuoda se mahdollisuus kaikkien ulottuville.

Kahilakosken oma mielenkiinto vanhempien ikäpolvien elämään ja tarinoihin heräsi iän myötä, sillä ne jäivät häneltä nuorempana kysymättä.

–Mielestäni muistojen tallentaminen ja tiedon vaihtaminen on tärkeää, sillä silloin edesmenneen elämä ei unohdu jälkipolvien keskuudessa.

Lue lisää 15. päivän paperilehdestä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.