Leiri kruunaa kesän

Musiikkileiri, urheiluleiri, kuvataideleiri, lastenleiri, nuorisoleiri, rippileiri, heppaleiri, parisuhdeleiri. Parhaillaan tuhannet lapset, nuoret ja aikuiset viettävät aikaansa erilaisilla leireillä. Huvi ja hyöty lyövät kättä. Kotiin palataan monta kokemusta rikkaampana ja kenties loppuelämän kestävän ystävyyssuhteen kera. Jotain uutta ja ihmeellistäkin on saatettu kokea.
Järviseudun Sanomien päälevikkialueelta on sunnuntaina lähdetty useamman joukkueen voimin pesäpallon tenavaleirille Siilinjärvelle. Vastaavasti esimerkiksi Vimpelissä on pidetty vapaa-aikatoimen leiri Rantakylän koululla ja kuluvalla viikolla lapset ja nuoret valloittavat Vieresniemen Vimpelin helluntaiseurakunnan järjestämillä leireillä. Lappajärvellä leireillään näinä päivinä puolestaan ratsastuksen ja rockin parissa. Parin päivän tai viikonkin kestävä leiri on mukava irtiotto kotona tapahtuvasta lomanvietosta.
Takavuosikymmeniltä etenkin kaupungeista tuttu kesäsiirtolatoiminta tekee uutta tuloaan. Tosin menneiden vuosikymmenten tapaan kesäsiirtolassa saatetaan olla parista viikosta tai kokonaisesta kuukaudesta poiketen vain muutama päivä. Kuntien vähentyneiden resurssien takia kesäsiirtolatoiminnan pyörittäminen on siirtynyt myös yhdistyksille. Enää kesäsiirtolatoiminta ei ole kohdennettu vähävaraisille tai niille, joilla ei ole mummolaa maaseudulla.
Eri potilasyhdistykset järjestävät omia leirejään. Kohderyhmänä voivat olla esimerkiksi diabetekseen, MS-tautiin tai rintasyöpään sairastuneet. Sairastuneet saavat leireiltä uutta sairauteen liittyvää tietoa ja tuiki tärkeää vertaistukea.
Toivottavasti sääolot ovat kaikille kesän leiriläisille sopivan suotuisat, ruoka maistuvaa ja uimavedet sinilevästä vapaita.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.