Tarvolan viemäröinnin hinta ratkeaa juhannuksen jälkeen

Julkaistu:

Aihe:

Tarvolan alueen viemäriverkostoon liittäminen on edennyt rakentamishankkeen kilpailutusvaiheeseen. Urakkatarjoukset saadaan juhannuksen jälkeisellä viikolla maanantaina 22. kesäkuuta.

Kun urakkahinta ja sitä kautta liittymismaksu ovat tiedossa, lähetetään Tarvolan alueen kiinteistön omistajille kysely halukkuudesta liittyä viemäriverkkoon.

Lappajärven ympäristösihteeri Eeva-Maija Savola arvioi Karvalan nuorisoseuralla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa 3. kesäkuuta, että Tarvolan liittymisen toteutuminen on ”melko todennäköistä”, mutta se edellyttää lähes jokaisen alueen kiinteistön liittymisen verkkoon, jotta rakentaminen olisi kannattavaa ja kiinteistökohtaiset kustannukset jäisivät kohtuullisiksi.

Jos liittyminen toteutuu, rakennustyöt on tarkoitus aloittaa Tarvolassa loppukesästä sadonkorjuun jälkeen peltojen vahingoittamisen välttämiseksi.

Sillä edellytyksellä, että Tarvolan hanke toteutuu, myös Karvala haluttaisiin liittää verkkoon. Karvalassa työt aloitettaisiin mahdollisimman pian ensi vuonna.

Lappajärvi sai hankkeeseen Pohjanmaan ely-keskukselta jätevesiavustusta 180 000 euroa. Ely kuitenkin lopettaa avustusten jakamisen syksyn 2015 jälkeen, eli jos jokin alue vielä harkitsee viemäriverkkoon liittymistä, asialla alkaa olla kiire.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.