Kesän odotusta

Tällä viikolla eletään alkukesän selkeiden merkkien parissa. Moni nuori jättää taakseen yläkoulun ja suuntaa kohti uusia haasteita. Eri puolilla maata valmistaudutaan kuumeisesti ylioppilasjuhliin tai valmistujaisiin, joita on edeltänyt useamman vuoden urakka. Kaikki ovat juhlansa ansainneet. Loma tulee koululaiselle ja opiskelijalle – työssäkävijää unohtamatta – tarpeeseen.
Kesää on odotettu innolla. On muisteltu aikaa vuoden päivät sitten, jolloin lämpö helli ainakin Järviseudun Sanomien päälevikkialuetta. Tänä vuonna ei ole aivan samanlaisiin sääoloihin vielä päästy tottumaan. Kovaa puuskatuulta, sadetta ja raekuuroakin on vastikään koettu. Uimavedet ovat monelle vielä liian viileät, jotta voisi sanoa nauttivansa. Lappajärven Halkosaaressa oli pintaveden lämpötila Suomen Ympäristökeskuksen tietojen mukaan maanantaina 10,2 astetta. Termisen kesän katsotaan alkaneen, kun vuorokauden keskilämpötila pysyttelee kymmenen plusasteen yläpuolella, ja lähellä ollaan. Tällä viikolla ei vielä saatane hellepäiviä, mutta jossakin päin maata voi lämpömittarin lukema kohota 20 asteeseen. Tuntuu, että kesä on jo täällä, kun luontokin jo viheriöi. Mutta samalla tuntuu, että kesä ei ole lähimaillakaan ja edelleen pitää vaateparren olla sellainen, että tarkenee.
Kesällä on lupa ottaa rennommin. Jos nyt uimarantapäiviä ja vesileikkien riemua täytyykin odottaa, on muuta puuhaa lomaa aloitteleville tarjolla. Erilaiset leirit ja harrastekerhot vetävät lapsia ja nuoria puoleensa. Ja jos ei ole kovastikaan järjestetyn toiminnan perään, löytyy mielenkiintoista tekemistä ja tutkittavaa vaikkapa kotipihalta tai lähimetsästä. Hyvä kirja on myös mukava lomakaveri, joka ei ota nokkiinsa, vaikka sen kanssa ei joka päivä viettäisikään aikaa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta!

Tuhti lukupaketti

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Mikko Huhtala.

Itsenäinen Suomi

SUOMEN itsenäistyminen oli tapahtumasarja, jonka tuloksena Venäjän keisarikuntaan vuodesta 1809 lähtien kuulunut autonominen suuriruhtinaskunta vuonna

Karikkolaisia joulutunnelmissa: Antti Purola, Katja Kujala, Kaisa Perälä ja Maija Perälä.

Karikko laulaa taas joulutunnelmaa

KULTTUURIYHDISTYS Karikko ry:n perinteisiin kuuluu joululaulukierros Lappajärven palvelukodeissa. Tänä vuonna on vuorossa seitsemäs kerta: koronan

Kortesjärven Järvi-Veikkojen perinteinen Kortesjärven Joulu -lehti on ilmestynyt.

Kortesjärven Joulu on ilmestynyt

KORTESJÄRVEN Järvi-Veikkojen julkaisema Kortesjärven Joulu-lehti on ilmestynyt. Tämän vuoden lehti on jo 35. vuosikerta! Tuhti

Harri Silvolahti.

Pyykinpesupäivä

RAAMATUSSA purppurakankaidenmyyjä Lyydia oli muiden naisten kanssa joen rannalla. Paavali Jumalan johdattamana tuli juuri oikeaan

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.