Valtionperinnöllä tukea Jelppi-kuljetuksiin ja stipendejä urheilijoille

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Valtionkonttori päätti luovuttaa Alajärven kaupungille 2. helmikuuta puolet Matti Eemeli Mäen omaisuudesta. Kaupunginhallitus päätti tukea varoilla muun muassa vanhusten kotona asumista tukevaa Jelppi-kuljetusta sekä nuoria urheilijoita.
Vuosi sitten Alajärven kaupunki sai ilmoituksen kuolleesta asukkaastaan Matti Eemeli Mäestä, jonka merkittävä omaisuus oli siirtynyt valtiolle, koska Mäellä ei ollut rintaperillisiä eikä testamenttia. Jos henkilön omaisuus on näin siirtynyt valtiolle, henkilön kotikunnalla on mahdollisuus hakea puolta omaisuudesta käytettäviksi yleishyödyllisiin kohteisiin. Koska ympäristöministeriö kiinnostui Mäen metsäomaisuudesta, Alajärven kaupungille myönnettiin valtionperintönä puolet omaisuudesta eli 130 000 euron rahavarat sekä kiinteistö, joka koostuu peltomaasta ja vanhasta asuinkiinteistöstä.

Hallintokunnissa pohdittiin, mitkä ovat kohteita, joihin on vaikea saada rahoitusta, mutta missä pienelläkin rahalla saataisiin paljon aikaan, kertoi hallintojohtaja Tero Kankaanpää.
Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan varoista, sisältäen rahaomaisuuden ja kiinteän omaisuuden myynnistä saadut tulot vähennettynä myyntikuluilla, 35 prosenttia käytetään Jelppi-kuljetukseen. Todennäköisesti summalla katetaan puolet Jelpin kustannuksista viiden vuoden ajan.
Perintörahoilla hankitaan myös kuntoa ja hyvinvointia kohottavia laitteita asumisyksiköissä asuville vanhuksille sekä vammaisille. Kumpaankin kohteeseen on sovittu 15 prosenttia perinnöstä. Loput 35 prosenttia käytetään urheilumiehenä tunnetun Mäen nimiin perustettavaan stipendirahastoon, josta jaetaan varoja menestyneille nuorille alajärveläisurheilijoille.
Levijoen Siirilässä sijaitseva kiinteistö tulee myyntiin lainhuudatuksen jälkeen.
– Tällaiset ovat aina mukavia yllätyksiä, totesi Kankaanpää. – Ilmoituksia valtionperinnöistä tulee keskimäärin yksi vuodessa. Aina sitä ei kaupungille lähdetä hakemaan, vaan ensin tutkitaan, oliko vainajalla läheisiä, joilla olisi etuoikeus omaisuuteen. Suurella kiitollisuudella otetaan Matti Mäkelän perintö vastaan.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.