Omatoimikirjastokonsepti rantautuu Järviseudulle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Viime keväänä alulle saatettu hanke Lehtimäen kirjaston muuttamisesta omatoimikirjastoksi on toteutumassa. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Järviseudun ensimmäinen omatoimikirjasto avataan lokakuun lopulla.
Omatoimikirjasto on kirjasto, jota pidetään auki myös silloin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla. Sinne pääsee kirjastokortilla ja pin-koodilla. Asiakas voi lainata ja palauttaa kirjat itsenäisesti, noutaa ja lainata varauksia, lukea lehtiä ja käyttää omaa tietokonetta langattomassa verkossa. Kun investoinnit kulunvalvontaan ja aineiston merkkaukseen on tehty, kirjastoa voidaan pitää auki samalla rahalla niin paljon kuin halutaan ja tarvetta on. Henkilökunta on paikalla jatkossa saman verran kuin tälläkin hetkellä.
Lehtimäkeläisiä tullaan kuulemaan asian tiimoilta 1. huhtikuuta järjestettävässä asiakasillassa, jossa jaetaan tietoa ja keskustellaan omatoimikirjaston palveluista. Aukioloaikoihin ja kirjaston muihin palveluihin kaivataan käyttäjien toiveita ja ideoita.

Lue aiheesta ja muista sivistystoimen uutisista lisää ensi viikon Järviseudun Sanomista.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.