Lukijan mielipideartikkeli:

Maantieverkostomme kunto huolestuttaa

Me maalla asuvat tiedämme erityisen hyvin miten teiden huono kunto ja talvihuolto hankaloittavat elämää. Välimatkat ovat pienten teiden varassa ja julkista liikennettä ei ole saatavilla.
Suomessa on 13 200 kilometriä valta- ja kantateitä, vähempiliikenteisiä päällystettyjä teitä noin 42 000 kilometriä, sorateitäkin vielä 27 000 kilometriä ja siltoja 14 700. Lisäksi huollettavana on rataverkostoa noin 6 000 km.Vilkasliikenteisimmät tiet ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa. Ongelmia on muussa verkostossa ja riittämätön korjausrahoitus pahentaa tilannetta edelleen. Teiden pienet pintakorjaukset vain pahentavat tilannetta ja lopulta odottaa vieläkin suurempi ja kalliimpi remontti. Teiden rappeutumisen myötä teiden ylläpitokustannukset kasvavat. Vuosittainen korjausvelka eli summa, joka pitäisi käyttää teiden korjauksiin, mutta ei käytetä, on 100 miljoonaa euroa. Tieverkkojen kuntoa käsittelevä työryhmä päätyi esittämään seuraavaan budjettiin teiden kunnossapitoon määrärahaa 150 miljoonaa euroa. Näin voitaisiin pienentää jonkun verran jo kertynyttä korjausvajetta. Tämä olisi erittäin tervetullut lisä. Haasteena on, mistä vähennetään, kun johonkin lisätään. Valintoja ja raskaita päätöksiä joutuu tulevakin eduskunta tekemään. Jos joku jotain muuta lupaa, lupauksella ei ole totuuspohjaa. Toivotaan kuitenkin, että meitä maalla asuvia ei näissä valinnoissa unohdeta.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.