Lukijan mielipideartikkeli:

Villa Väinölä odottaa rahoitusta

Lehdessänne 28. tammikuuta oli puutteellista, jopa väärää tietoa Alvar Aallon Villa Väinölästä.
Erityislailla suojeltu rakennus odottaa ensin rahoituksen hankkimista entisöintiä varten, toiminta tulee vasta sen jälkeen, eli ei vielä ainakaan vuoteen.
Rakennukset on suojeltu piha-alue mukaan lukien. Piha vaatii jonkin suoja-aidan. Alkuun 1930-luvulla se oli reunustettu kuusiaidalla.
Alakerrasta puuttuvat valot ja kaakelimuurit. Ainakin toinen saadaan paikalleen. Se on nyt palasina yläkerrassa.
Muuten yläkerralle ei ole vielä tehty mitään. Talossa ei voi järjestää toimintaa ennen kuin koko talo on entisöity. Kun kulku yläkertaan on samasta eteisestä, on järjenvastaista tunkea tiloihin harrastajamaalareita yhtä aikaa remonttimiesten kanssa. Kukaan taiteilija ei hyväksy teostensa pölyttämistä ja mahdollista vaurioitumista.
Alajärvellä on odotettu Villa Väinölän rahoituksen hankkimista yli kymmenen vuotta. Nyt asiat alkavat mennä eteenpäin arvorakennuksen vaatimalla tavalla, kun Väinölä on siirretty Nelimarkka-museon hallintaan. Museotoimenjohtaja Maria Lampisen mukaan Väinölä pyritään saamaan valmiiksi Suomi 100 -juhlavuoteen 2017.
Villa Väinölä on nimenä arvokas ja tulee olemaan rakennuksen nimenä myös jatkossa. Se on tuolloisen ajan mukaan johdettu ensimmäisen isännän nimestä. Keinotekoiset Alvariot (esiintyi jolloinkin Alajärven kuntasuunnitelmassa) ja Lohkomot ovat typeriä tässä yhteydessä.
P.S. Esitän, että Alajärven kulttuuritoimiston nimeksi muutetaan toistaiseksi Romppaario, joka kuvaisi sen nykyistä toimintaa todella hyvin.

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Tuomo Kotkanniemi kertoo seuraavansa Järviseudun tapahtumia aktiivisesti.

Muistoja Järviseudulta 

SEURAAN Järviseudun tapahtumia aktiivisesti. Aloitin Frans Takalan ollessa Kotikunta-lehden päätoimittajana. Lehti tehtiin ja painettiin Seinäjoen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.