Palveluiden ja palvelun puolesta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Mietin joulun alla, millaista palvelua – ja mistä – haluaisin sitä kaikkein mieluiten. Tulin itseni kanssa melko yksimieliseen tulokseen, että palvelu olisi mieluusti henkilökohtaista, asiantuntevaa, ystävällistä ja reipasta. Haluaisin asioida myös mieluiten kotikonnuilla.
Täällä Vimpelin suunnalla kuulee usein, miten “taas” pitää lähteä naapurikaupunkiin tai maakunnan pääkaupunkiin ostamaan sitä sun tätä. Olen itse keskipienestä (eli melkein keskisuuresta) kaupungista kotoisin ja myöhemmällä iällä maalle muuttanut. Jotenkin koen, että isompaan kaupunkiin lähtemisen hieman kovaäänisempi ja julkinen kuuluttelu olisi myös vakuuttelua siitä, että osataan ajaa liikenneympyrässä ja -valoissa ja asioida itselle kenties vieraassa paikassa. Toisaalla taas sitten ihmetellään vielä isompaan ääneen, kun oman pitäjän erikoisliikkeet yksi toisensa jälkeen lopettavat toimintansa.
Eikö voisi tehdä niin, että ensin katsoo oman kylän ja tuttujen yrittäjien tarjonnan ja vasta sitten siirtyy suurempiin ympyröihin? Eräskin yrittäjä kertoi, kuinka useampikin oman kunnan asukas on tullut maakuntakierroksen jälkeen ja tyhjin käsin oman kunnan liikkeeseen ja löytänyt etsimänsä sieltä. Läheltä.
Kaikkea ei toki omasta pitäjästä saa eikä erikoisliikettä joka alalta löydy, se on kylmä tosiasia. Vimpeliin kaipaan monipuolista ja edullista vaatekauppaa, vaikka ostan vaatteita itselleni harkiten ja harvemmin.
Oman kokemukseni mukaan pienen kunnan erikoisliikkeestä on mahdollisuus saada myös sellaista tavaraa, jota sen hyllystä ei löydy. Eikä kyseistä artikkelia kuulemma tarvinnut tilata tusinamäärin hyllyä täyttämään vaan yksikin kappale myytiin ihan mielellään.
Nettikauppoja pidetään monissa keskusteluissa etenkin erikoisliikkeiden turmana.
Tilasin taannoin rikki menneen kameran objektiivin tilalle uuden nettikaupasta enkä lähtenyt etsimään sitä maakunnan pääkaupungista. Paketti saapui Matkahuollon toimipisteeseen, josta sain sitä haluamaani palvelua: tuttua, ystävällistä ja läheltä.

Mainos

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.