Tyynismaan pihatossa avoimet ovet

Tyynismaan tilalla Kortesjärven Purmojärvellä vieraili perjantaina runsaasti uudesta pihatosta kiinnostunutta väkeä. Hanne ja Arto Tyynismaan pihapiiriin valmistuneeseen navettaan mahtuu runsaat 60 lypsylehmää. kun nuorikarja lasketaan mukaan, tulee navettaan tilat noin 90 eläimelle.
Leuto syksy on ollut rakentajille suotuisa. Tyynismaan pihaton rakentaminen aloitettiin syyskuun viimeisinä päivinä. Syksy on ollut hyvä myös eläimille. Osa tilan hiehoista on ollut syksyn ulkona kasvamassa, ne pääsevät ensimmäisenä uusiin tiloihin jo pian avointen ovien päivän jälkeen.
Vähän kerrallaan myös lypsylehmät ja nuorikarja siirtyvät uusiin tiloihin. Tyhjilleen ei tule jäämään vuonna 1983 valmistunut navettakaan, sillä se jää edelleen käyttöön, lähinnä hiehojen kasvattamiseen.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.