Väärä kohde

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Tasa-arvoisen avioliittolain mentyä läpi ensimmäisessä äänestyksessä kirkosta eroaminen kiihtyi. Äänestyksen jälkeen kirkosta on Eroakirkosta.fi -sivuston mukaan eronnut jo lähes 14 000 henkilöä.
Protestin kohde on väärä, sillä avioliittolain muutoksella ei ole suoraa vaikutusta kirkon vihkimiskäytäntöihin ja kirkon virallinen kanta on pitää avioliittolaki entisellään.
Kun sisäministeri Päivi Räsänen esitti uutta lakia vastustavia kantojaan Ylen A-studion “homoillassa”, kirkosta eroaminen kohosi jyrkästi. Nyt kun arkkipiispa Kari Mäkinen kertoi puoltavan kantansa, jälleen kansan kirkosta eroaminen lisääntyi. Eromääristä uutisoi erittäin ahkerasti Eroakirkosta.fi -sivusto, jonka journalistisesti hyvin tehdyt, lyhyet ja mielenkiintoiset tiedotteet läpäisevät median julkaisukäytännöt lähes kritiikittä. Eroa kirkosta.fi -palvelu tarjoaa etusivullaan helppoa, sähköistä eroamispalvelua.
Jäsenten vähentyessä seurakuntien verotulot pienenevät. Seurakunnat käyttävät verotulojaan diakoniatyöhön, kerhojen, leirien, pikkujoulujen ja lukuisten tilaisuuksien järjestämiseen erityisryhmiä unohtamatta. Kirkossa käyntiin ja seurakunnan tilaisuuksiin osallistuvilta ei kysytä jäsenyyttä. Jäsenten maksamilla veroilla tehdään kuitenkin yhteiskunnallisesti merkittävää työtä ihmisten parissa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.