Merikotkan kohtalo pysyy mysteerinä

Evijärveltä viime toukokuussa kuolleena löytyneen merikotkan kuolinsyy jäänee epäselväksi.
Eviran tekemissä tutkimuksissa linnusta ei todettu sairauksia tai vammoja, ei myöskään lyijymyrkytystä. Merikotkasta ei löydetty akuutin myrkytyksen aiheuttajia, mutta Eviran lausunnon mukaan myrkytyksen mahdollisuutta ei voida sulkea pois, sillä myrkkyjen kirjo on laaja.
Merikotkan poikanen löytyi pesästä kuolleena, sen emoa ei ole löydetty.
Seuraavaksi tutkimuksiin lähtee poikanen, josta toivotaan löytyvän lisävalaistusta mysteeriin.
Kuolleen linnun löytäjä Rita Haapasaari on tyytyväinen, että kuolinsyyksi ei paljastunut väkivalta.
Lisää aiheesta Järviseudun Sanomissa huomenna.


Evijärveläinen Rita Haapasaari liikkuu paljon luonnossa. Usein seurana on suomenpystykorva Tukkikankaan Pekko. Viime toukokuussa Haapasaari löysi kuolleen merikotkan sen pesäpuun juurelta. Kuva: Saila Collander

Jaa juttu: