Puinnit ovat käynnistyneet etuajassa

Poikkeuksellisen lämpimän heinäkuun seurauksena ohran puinti on aloitettu Etelä-Pohjanmaalla viime viikkojen aikana, ja kaura ja vehnä seuraavat perästä.
Piiriagrologi Jari Mäkinen Lapualta kertoo, että puinti on tänä syksynä alkanut selkeästi normaalia aikaisemmin. Epävakaan sään seurauksena viljan laadussa ja määrässä on tänä vuonna suuria alueellisia vaihteluja, mutta sadon voidaan kuitenkin odottaa olevan keskimääräistä parempi.
–Alkukesän ja tämänhetkisten sateiden takia sisämaakunnassa on ollut välillä liiankin märkää, mutta heinäkuun kova helle tuntuu tasapainottaneen kosteuden. Etuajassa valmistuva vilja saattaa kuitenkin jäädä pienikokoiseksi, hän kertoo.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.