Uuden lukuvuoden kynnyksellä

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Uutta lukuvuotta aloitellaan kouluissa helteen keskellä. Kesän yksi kuumimmista päivistä oli maanantai, jolloin koulutyönsä aloittivat muun muassa Järviseudun ammatti-instituutin opiskelijat.
Alueemme peruskouluissa ja lukioissa pulpetteihin palataan Kauhavaa lukuun ottamatta huomenna, Kauhavan kouluissa opintielle astutaan tänään.

Hellejaksosta seurannut raju ukonilma paukautti Soinissa suunnitelmat uusiksi pienen Hautakylän koulun kohdalla. Tulipalossa pahasti vaurioituneen koulun oppilaat aloittavat lukuvuotensa huomenna poikkeusoloissa Soinin kirkonkylän koulukeskuksessa. Luonnonvoimien aiheuttama yllättävä tilanne on tuottanut päänvaivaa ja ylimääräistä työtä kouluväelle. Alakoululaisten kodeissa nopeasti muuttunut tilanne on tuottanut jännitystä, ehkä epätietoisuuttakin.
Lappajärvellä on siirrytty yhtenäiskoulun aikaan. Hallinnollinen muutos ei juurikaan koululaisten arkisessa aherruksessa näy mutta ulospäin näkyvää on ainakin opinahjon uusi nimi: Lappajärven yhteiskoulu.
Näinä päivinä on työnsä uudessa paikassa aloittanut myös moni opettaja, joko vasta valmistunut tai uuteen työpaikkaan vaihtanut opetusalan konkari.
Toivottavasti koululaiset, heidän opettajansa ja kaikki muutkin kouluissa työtä tekevät ovat saaneet akkunsa ladattua kesäloman aikana. Ainakaan auringosta, valosta ja lämpimistä järvivesistä ei ole tänä kesänä puutetta ollut!

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.