Hurja remontti

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Komea hirsinen pohjalaistalo kohoaa tien vieressä. Kyseinen talo on valmistunut vuonna 1883, joten se on saavuttanut jo yli sadan vuoden ikäpyykin reippaasti. Sen uusilla omistajilla, Katja ja Markus Edsvikillä, on suunnitelma talon varalle; he aikovat purkaa pytingin ja kuljettaa sen Evijärvelle.

Ajatus vanhan talon ostamisesta on muhinut pariskunnan mielessä jo muutaman hetken, mutta kevättalvella se otti kunnolla tuulta alleen. He alkoivat oikein todenteolla etsiä pohjalaistaloa, jonka he sitten siirtäisivät Evijärvelle. Katja on aina tykännyt vanhoista taloista, joten nyt unelmat kävivät toteen.
– Vaihtoehtoina oli joko rakentaa uusi talo, joka olisi tyyliltään vanhanaikainen tai sitten ostaa vanha pytinki, Katja kertoo.
Kesän alussa etsinnät tuottivat tulosta, sillä juuri oikeanlainen talo löytyi. Se oli parhaimmassa kunnossa ja sattui vielä kaiken lisäksi sijaitsemaan parin kilometrin päässä heidän nykyisestä kotipaikastaan. Lisäksi talon omia elementtejä pystytään hyödyntämään todella laajalti, kun talo siirretään.
– Meidän kriteerinä olikin, että talon omia osia pitää pystyä hyödyntämään mahdollisimman paljon, Markus sanoo.
Purkutyöt ovat lähteneet vauhdikkaasti käyntiin, kun molemmat ovat uurastaneet kesälomaansa vanhan talon uumenissa. Ideana on tehdä niin paljon kuin itse pystyy, mutta ihan kaikkea kuitenkaan kätevä pariskunta ei pysty tekemään.
– Esimerkiksi ulkorakenteiden purkaminen ja talon siirtäminen itsessään vaatii apuvoimia, Markus valaisee.
Tarkoituksena on siirtää talo Jokikylään, Katjan vanhempien lähettyville. Vaikka mitään tarkkaa ajankohtaa projektin valmistumiselle ei ole, niin pienen toiveen Katja heittää ilmoille.
– Aika vauhdilla olemme purkaneet tätä, joten ehkä ensi kesänä saataisiin perustuksia alkaa tehdä Jokikylään.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.