Rapsutuksia ja huokailuja kotieläinpihalla

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Vimpelin Rantakyläntiellä, Eerolankujan paikkeilla, on kyltti joka ohjaa kävijät kotieläinpihalle. Kyltissä kerrotaan Hurmerinnan tilalla sijaitsevan kotieläinpihan aukioloajat. Kylttiin voisi aiheesta lisätä myös söpöysvaroituksen. Poni, hevoset, aasi, kissa, koira, myskisorsat, lampaat, kanat, kukko ja kalkkuna ihastuttavat eri-ikäisiä kävijöitä. Kotieläinpihalla myös maaseudulla asuvat lapset pääsevät tekemään tuttavuutta erilaisten eläinten kanssa.

Hurmerinnoilla on ollut kotieläinpiha kahdesti aikaisemmin, jolloin eläimiä oli enemmän.
– Meille tuli aasi kevään aikana. Monet kyselivät, että saako tulla katsomaan. Äiti sanoi, että voidaan laittaa kotieläinpiha, että voi vapaasti tulla katsomaan Riepu-aasia ja muita eläimiä, kertoo kotieläinpihasta vastaava Saara Hurmerinta.
Vaasassa kosmetologiksi opiskeleva 19-vuotias Saara kertoo, että kaikkien eläinten nimet ja muuta tietoa on erikseen nähtävillä. Myskisorsat ovat tosin vielä nimiä vailla. Nimet annetaan kävijöiden tekemien ehdotusten perusteella.

Mainos

Hellyttäviä kohtaamisia

Viisivuotiaan seinäjokisen Seela Palon Vimpelin-vierailu sai lisäväriä, kun lauantaina Lypsinmaasta suunnaksi otettiin lyhyehkön matkan päässä oleva kotieläinpiha. Lampaat olivat pikkuneidin mieleen. Ensin tuttavuutta tuli tekemään musta uuhi, sitten ruskea Essi. Kohta Seelan ja Loviisa Rantalan rapsuteltavana ja silitettävänä oli kolme uuhineitoa.
– Lampaat olivat kaikista kivoja, ihasteli Seela.
Kotieläinpihalla voi tehdä tuttavuutta myös Kirahvin, Tiikerin ja Ruususen kanssa. Villieläimiä tai sadusta tuttua prinsessaa ei kuitenkaan näy missään vaan kyseessä on kanakolmikko. Saara kertoo, että kotieläinpihalla voi tutustua sellaisiin eläimiin, joita heillä yleensäkin on. Ensimmäiset vieraat eläimiä ihastelemaan tulivat, kun tieto kotieläinpihasta oli julkistettu lehdessä.
Myös Riepu-aasin kanssa pääsee tekemään tuttavuutta. Tamma ei vaikuta ollenkaan tyhmältä eikä itsepäiseltä, kuten aasin luonteesta on eri tarinoin uskoteltu. Riepuakin voi silittää. Omassa aitauksessaan viihtyviä myskisorsia pääsee tarkkailemaan, jos sää ei ole liian kuuma eivätkä vielä nimeä vailla olevat myskisorsat ole paahdetta paossa katoksessa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.