Matkalle lähelle

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Brasiliassa parhaillaan käytävät jalkapallon MM-kisat aiheuttavat monelle kaukokaipuuta ja iskevät matkakuumeen oireita pintaan: voi, kunpa minäkin pääsisin kokemaan samban rytmejä tai jalkapallohuumaa Sokeritoppa-vuoren maisemiin.

Mainos

Matkata ja kokea voi lähiseudulla tai muualla kotimaassa. Vimpelissä äskettäin vierailleiden Oulunseudun Eteläpohjalaisten ryhmän jäsenet tekivät eräänlaisen kotiseutumatkan Järviseudulle. Moni retkelle osallistunut oli käynyt Vimpelissä, Alajärvellä tai Lappajärvellä, mutta perusteellisempi tutustuminen oli saattanut jäädä tekemättä. Retkeläiset pääsivät tutustumaan vierailukohteiden lisäksi myös kuntien menneisyyteen ja myös tulevaisuuteen. Usein matkalla tulee tutustuttua vain nähtävyyksiin. Paikkakunnalla asuvat ihmiset ja heidän arkensa saattaa jäädä vieraaksi. Tähänkin puoleen kannattaa kiinnittää huomiota, suuntaapa sitten Rio de Janeiroon tai Riihimäelle. Nähtävää ja koettavaa löytyy lähempääkin, kun vain pitää silmät ja mielen avoimina.
Kotiseutumatkailukin avartaa maailmaa. Kesäisin Järviseutu vetää puoleensa omille tai isovanhempien juurille saapuvia, meiltä ja muualta aina Kanadaa ja Yhdysvaltoja myöten.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.