Yöttömän yön juhlaa

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Yöttömän yön juhlaa
Valon ja keskikesän juhla kietoo kansan lempeään syleilyynsä tulevana viikonloppuna. Kolmessa päivässä pitäisi ehtiä kokemaan kaikki se, mikä Suomen suvessa on suloisinta: aurinko, vesi, tirisevät makkarat, kylmät juomat, uudet perunat, rakkaus ja lavatanssit. Juhannuksesta alkaa monen kesäloma ja pessimistien mukaan kesä on mittumaarin jälkeen auttamattomasti ohi.
Kesämökeillä, festivaaleilla, asuntovaunuissa, purjeveneissä – kaikissa niissä juhannusta vietetään ja muutamaan keskikesän päivään ladataan kovat odotukset. Suomalaiskansalliseen tyyliin alkoholi on vahvasti mukana monen yöttömän yön juhlinnassa. Korkki auki ja pellit kiinni on vaarallinen yhdistelmä missä ja milloin tahansa, erityisesti kesällä ja vesillä.
Yöttömässä yössä, sydänkesän suloisessa sinfoniassa saa vapaana liehua sinivalkoinen lippu. Suomen lipun päivän liputus alkaa juhannusaattona kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä kello 21.
“Juhannus on meillä herttainen, kirkas taivas on sininen.
Pirtti on jo pesty, valkoinen, pihamaakin laastu on.
Koivujen lehvät portailla huiskii, kesän juhlasta pihlaat kuiskii,
metsiköstä kielot kannettiin, sinikukat huoneisiin.”

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.