Esa Niemitalolta musiikkia ja taidetta

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Järvipohjalaiset juuret omaava taiteilija Esa Niemitalo vierailee Alajärvellä, Vimpelissä ja Soinissa. Niemitalon lauluja kuullaan heinäkuun kolmantena päivänä kello 15 Vimpelin kirjastossa ja kello 18 Vimpeli-seuran Museolla soi -tapahtumassa. Seuraavana päivänä Niemitalo esiintyy Rokulipäivillä, lauantaina Ränkipäivillä ja sunnuntaina Nelimarkka-sukuseuran sukujuhlassa. Pari viikkoa myöhemmin Niemitalon voi nähdä Wanahan ajan päivät –tapahtumassa Soinissa.

Yleisö voi tutustua myös kuvataiteilija-Niemitaloon: Vimpelin, Soinin ja Alajärven kirjastoissa on heinä-syyskuussa esillä hänen maalauksiaan esittelevä näyttely Sininen uni

Mainos

Ruotsiin ja takaisin

Esa Niemitalon isä Erkki oli kotoisin Alajärveltä ja äiti Daisy Maria (os. Ylinen) Vimpelistä. Armeijan jälkeen Niemitalo muutti Ruotsiin, jossa asui pitkään ja työskenteli eri telakoilla.
Mies ei kuitenkaan jättänyt musiikkia: 1973 hän teki tuntemattomalta naiselta pari vuotta aiemmin saamansa tekstin pohjalta laulun Alla Slussenin siltojen. Neljä vuotta myöhemmin ilmestyi Dan Andersonin runoihin perustuvaan LP-levy Laulelmia suomalaismetsistä. Suomeen palattuaan Niemitalo piti parinkymmenen vuoden tauon levyjen tekemisestä. Kaksi vuotta sitten ilmestyi Vuosien varrelta -niminen kokoelma.
Esiintymisistä suurin osa on nykyään sotaveteraaneille suunnattuja virkistystilaisuuksia.
Esa Niemitalo on päässyt näyttämään kykynsä myös näyttelijänä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.