Amerikkalaisvieraita Karvalan sukutapaamisessa 

Sukutapaamisesta otettiin yhteiskuva, josta kenties joku löytää tuttujakin kasvoja, vaikka ovatkin ”ulkopaikkakuntalaisia”. Vanhin osallistuja oli 90-vuotias Liisa Pöntinen (kuvassa kävelykepin kanssa) ja Liisan vieressä oikealla toiseksi vanhin koollekutsuja ja sukupuun rakentaja Ahti Nuottimäki. Tim Smalleyn perhe edessä ja James Smalley takarivissä vasemmalla.
Sukutapaamisesta otettiin yhteiskuva, josta kenties joku löytää tuttujakin kasvoja, vaikka ovatkin ”ulkopaikkakuntalaisia”. Vanhin osallistuja oli 90-vuotias Liisa Pöntinen (kuvassa kävelykepin kanssa) ja Liisan vieressä oikealla toiseksi vanhin koollekutsuja ja sukupuun rakentaja Ahti Nuottimäki. Tim Smalleyn perhe edessä ja James Smalley takarivissä vasemmalla. Kuva: Ahti Nuottimäki.
Sukutapaamisesta otettiin yhteiskuva, josta kenties joku löytää tuttujakin kasvoja, vaikka ovatkin ”ulkopaikkakuntalaisia”. Vanhin osallistuja oli 90-vuotias Liisa Pöntinen (kuvassa kävelykepin kanssa) ja Liisan vieressä oikealla toiseksi vanhin koollekutsuja ja sukupuun rakentaja Ahti Nuottimäki. Tim Smalleyn perhe edessä ja James Smalley takarivissä vasemmalla.
Sukutapaamisesta otettiin yhteiskuva, josta kenties joku löytää tuttujakin kasvoja, vaikka ovatkin ”ulkopaikkakuntalaisia”. Vanhin osallistuja oli 90-vuotias Liisa Pöntinen (kuvassa kävelykepin kanssa) ja Liisan vieressä oikealla toiseksi vanhin koollekutsuja ja sukupuun rakentaja Ahti Nuottimäki. Tim Smalleyn perhe edessä ja James Smalley takarivissä vasemmalla. Kuva: Ahti Nuottimäki.

LAUANTAINA 6. heinäkuuta järjestettiin Karvalan Nuorisoseuralla Aukusti Karvalan (1863–1945) jälkeläisten sukutapaaminen. Aukustilla oli kahden vaimon kanssa yhteensä 12 lasta. Aukustin lukuisat jälkeläiset ovat niin tyystin hävinneet Lappajärveltä, että jäljellä tapaamishetkellä elossa siellä oli vain yksi, nimittäin 1942 syntynyt Marketta Einontytär Vuorela ja hänkin siinä kunnossa, ettei voinut osallistua tilaisuuteen. Aukustin elossa olevia jälkeläisiä löytyy sukupuun mukaan Yhdysvalloista, Australiasta ja ainakin kuudesta Euroopan maasta. Sukutapaamiseen osallistui neljä henkilöä Yhdysvalloista ja 19 henkilöä eri puolilta Suomea. 

Aukustin vanhin tytär Sanna Esteri (1883–1948) muutti Yhdysvaltoihin 1903, missä hän avioitui myös Lappajärveltä 1887 muuttaneen Kaarlo Viinamäen (1884–1952) kanssa. Heidän kotipaikakseen tuli Mohawk, Michiganissa. He saivat kaikkiaan yhdeksän lasta. Näistä seitsemännen, eli Viivin (1919–1998), neljännen lapsen mies James Smalley, tämän poika Tim Smalley, Timin vaimo Nailah Jinnah sekä heidän 11-kuukautinen tyttärensä ilmoittivat keväällä tulevansa Suomessa käymään, minkä kunniaksi sukutapaaminen järjestettiin. Muut sukutapaamiseen osallistuneet kuuluivat Emilian (1886–1947), Einon (1893–1967) ja Iidan (1903–1997) jälkeläisiin.  

Ahti Nuottimäki 

Ennen tilaisuuden alkamista lähes kaikki osallistuivat hotelli Kivitipun kellarikerroksessa Lappajärven kunnan toimesta järjestettyyn Kraatterijärvi Geoparkin esittelyyn, jossa käytiin myös läpi Lappajärven (järven) syntyhistoria ja myöhemmät kehitysvaiheet. Kaksikielisen esityksen piti filosofian tohtori, projektinjohtaja Heikki Mäkipää, jota yleisö kuunteli tarkkaavaisena. Kuva: Ahti Nuottimäki.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.