Uudet teokset ja puutarhan yllätykset juhlistavat kymmenettä kesänäyttelyä Lehtimäellä

Sari Haapaniemen kymmenes heinäkuu Vanhassa Nevantakasessa taidenäyttelyn merkeissä on alkamassa. Esillä on laaja ripustus tuoretta taidetta. Vierailijat pääsevät tutustumaan myös gallerian viereen rakennettuun puutarhaan.
Sari Haapaniemen kymmenes heinäkuu Vanhassa Nevantakasessa taidenäyttelyn merkeissä on alkamassa. Esillä on laaja ripustus tuoretta taidetta.
Sari Haapaniemen kymmenes heinäkuu Vanhassa Nevantakasessa taidenäyttelyn merkeissä on alkamassa. Esillä on laaja ripustus tuoretta taidetta. Vierailijat pääsevät tutustumaan myös gallerian viereen rakennettuun puutarhaan.
Sari Haapaniemen kymmenes heinäkuu Vanhassa Nevantakasessa taidenäyttelyn merkeissä on alkamassa. Esillä on laaja ripustus tuoretta taidetta.

TAITEILIJA Sari Haapaniemen kesänäyttely Lehtimäellä on avoinna tänä kesänä jo kymmenettä kertaa. Talvi kului tiiviisti töiden merkeissä eli maalatessa. Nyt Vaasassa ja Helsingissä asuvat Sari ja Ari Haapaniemi ovat palanneet Arin sukutaloon Lehtimäelle kesän viettoon ja ripustaneet galleriatilan seinille runsaan näyttelyn, jossa pääteemoina ovat luonto sekä ihmishahmot.

–Korona-aikana maalasin paljon luontoaiheisia teoksia, nyt huomaan, että olen maalannut jälleen paljon metsää ja puita, Sari Haapaniemi toteaa.

Teosten kierto on nopeaa, esillä on maalauksia vain kahdelta viime vuodelta. Esille on tuotu kaikki teokset muutamaa kotona olevaa, omaan kokoelmaan jätettyä ja Helsingin gallerian ikkunaa koristavaa teosta lukuun ottamatta.

–Tämä on se iso näyttely, vuoden kohokohta.

Syksyllä Haapaniemi piti näyttelyä Helsingissä, keväällä Tampereella. Tuleva talvi on erilainen: kolmenkymmentävuotisen uransa aikana ensimmäistä kertaa Haapaniemi ei osallistu näyttelyihin talven aikana, vaan keskittyy maalaamiseen ilman paineita ja aikatauluja.

–Luvatut tilaustyöt teen, muuten maalaan rauhassa. Maalaaminen on elämäntapa, maalaan joka päivä paitsi näin kesällä, kun olemme täällä. Saa nähdä, millaista tekeminen on, kun takaraivossa ei ole sitä tekemisen ja aikatauluttamisen tunnetta, saanko mitään aikaan, taiteilija naurahtaa.

Maalatessaan hän kuuntelee klassista musiikkia tai äänikirjana taiteilijaelämäkertoja.

–Keskityn musiikkiin tai elän silloin sitä kirjan elämää vilkkaassa mielikuvituksessani. Joskus teos syntyy niin helposti, että miettii, teinkö minä tosiaan tämän. Joskus maalaukset ovat isomman työn takana. Toisinaan alkaessani maalata lopputulos on selkeänä mielessä, joskus se yllättää, koloristi kertoo työskentelystään.

Lehtimäellä on vilkas tapahtumakesä; viisi taidenäyttelyä nähtävissä

VANHA Nevantakanen on heinäkuussa vilkas paikka, vaikka ollaan täällä pienen tien varressa, puolisonsa managerina toimiva Ari Haapaniemi kertoo. Näyttelyn kävijämäärä on vakiintunut noin tuhanteen vieraaseen, riippuen ryhmien määrästä.

 –Vieraita tulee ympäri Suomea, mutta myös ulkomailta. Ihanaa on, että myös lähiseudun asukkaat poikkeavat ja sanovat, että nyt me tultiin, kun on tätä pitkään suunniteltu, Sari Haapaniemi toteaa.

Lehtimäellä on vilkas tapahtumakesä ja jopa viisi taidenäyttelyä. Runsaus on vetonaula ja lisää kiinnostavuutta.

–Hyvin ihmiset ovat täällä tehneet taidelöytöjä. Se on suuri kunnia ja ilo, kun taide löytää yleisönsä ja uuden kodin. Se motivoi ja antaa iloa tehdä tätä työtä.

Puutarhassa yhdistyvät taide, puutarhakukat ja luonnon kasvit sekä puut

ISO osa galleriaelämystä on puutarha, jonka Haapaniemet perustivat 15 vuotta sitten peltoon. Nyt se kukkii ja kasvaa hyvin luonnonläheisenä; polut kulkevat puiden, pensaiden ja kukkien keskellä ja siellä täällä kulkijaa tervehtivät erilaiset taideteokset sekä vesielementit.

–Luonnonmukainen on kaunista, ja tänne sopii tällainen rönsyävä tyyli, jossa luonto saa täyttää tyhjät kolot. Puutarha onkin joka vuosi erilainen, Sari Haapaniemi toteaa.

Täksi kesäksi puutarhan perälle on syntynyt uusi tilataideteos.

Näyttely on avoinna joka päivä heinäkuussa kello 12–17. Pääsymaksuun sisältyvät myös kahvit.

Sari Haapaniemestä meillä aiemmin julkaistuja juttuja

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.