Juha Tapio ja Juhamatti musisoivat Ränkiviikolla – Lehtimäellä on koettavaa moneen makuun 

Ränkipäivillä tavataan tuttuja ja viihdytään yhdessä. Kuva: Sisko Halonen.
Ränkipäivillä tavataan tuttuja ja viihdytään yhdessä. Kuva: Sisko Halonen.
Ränkipäivillä tavataan tuttuja ja viihdytään yhdessä. Kuva: Sisko Halonen.
Ränkipäivillä tavataan tuttuja ja viihdytään yhdessä. Kuva: Sisko Halonen.

KAHDEKSAN päivän tapahtumakokonaisuus Lehtimäen Ränkiviikko Alajärvellä kokoaa seudun asukkaita yhteisten kesäisten aktiviteettien äärelle.  

–Ränkiviikko on meidän lehtimäkeläisten yhteinen voimanponnistus monipuolisen viikon luomiseksi kotiseudullemme ja lähialueelle. Myös lomalaisille viikon tapahtumat ovat tärkeitä, toteaa Ränkiviikon koordinaattori Sisko Halonen

Tapahtumat käynnistyvät lauantaina 6. heinäkuuta ja jatkuvat sunnuntaihin 14. heinäkuuta saakka. 

Viikon ohjelmassa on aloituspäivänä lauantaina Ränki Match Show Kirkonkylän entisen koulun kentällä sekä Kalossifestarit ravintola Kalossissa. Sunnuntaina vietetään jumalanpalvelusta ja kotiseutujuhlaa Suokonmäellä.  

Maanantaina toteutetaan hautausmaakävely Murtolammin hautausmaalla Heikki Honkolan johdolla, illalla kisataan Jyskeen yleisurheilukisoissa Rannan kentällä ja osallistutaan perinteiseen kesäillan pyöräilyyn lähtien Kirkonkylän nuorisoseuralta. 

Tiistaina vietetään perinnepäivää nuorisoseuralla, tarjolla silakkalaatikkoa, piimä- ja kaljavelliä. iltapäivällä on leijojen lennätystä ja muuta ohjelmaa lapsiperheille Suokonmäellä sekä illalla yhteislauluilta pelimannien ja Jorma Rantakankaan johdolla opiston piha-alueella. 

Keskiviikkona ränkibingoa srk-kodilla Ikioman järjestämänä, kepparikisat jalkapallokentällä sekä Fagerkulla-festit vanhan pappilan pihapiirissä. Esiintymässä Juha Tapio, Jukka Leppilampi, Tove Wingren-Leppilampi sekä Rectory House, joka tuo uusia esiintyjiä. 

Torstaina tuuletetaan museoita, Eläkepiiri järjestää rantaongintakisat Vähäräyringillä ja seurakuntakodilla vietetään runon ja laulun iltaa. 

Perjantaina muun muassa vietetään Hermannin päivää entisen kunnantalon kahviossa Annikki ja Matti Ojalan johdolla, ja iltapäivällä on lasten ohjelmaa Suninsalmen ravintolan pihapiirissä. 

Lauantaina Ränkipäivän markkinoilla juhlapuhujana on SPR:n Länsi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Tero Hintsa, musiikkia esittävät lehtimäkeläislähtöinen muusikko Juhamatti sekä Lehtimäen mieskuoro. Tapahtuman järjestelyissä on huomioitu erityisesti lapset. Illalla K-Kauppa ILONAN pihassa ILONALIVE – musiikkitapahtuma.  

Valkealammen rompetori on avoinna lauantaina ja Ränkiralli-tapahtuma jatkuu vielä sunnuntaihin saakka. 

Ränkiviikon aikana ovat esillä taidenäyttelyt 100 taulun galleriassa, Antti Maasalon veistospuisto ja ateljeenäyttely, Sari Haapaniemen kesänäyttely, kotiseututalolla Tarja Pukkion taidepiirin näyttely sekä ravintola Suninsalmella Kari Alasteen taidenäyttely. 

Lisätietoja tapahtumista Lehtimäellä tapahtuu -internetsivulta. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.