Juhannuskonferenssi valaa uskoon rohkeutta

JUHANNUSKONFERENSSI on Suomen helluntaiseurakuntien Keuruun Iso Kirja -opistolla järjestettävä kesäjuhla, joka on avoin kaikille.
JUHANNUSKONFERENSSI on Suomen helluntaiseurakuntien Keuruun Iso Kirja -opistolla järjestettävä kesäjuhla, joka on avoin kaikille.
JUHANNUSKONFERENSSI on Suomen helluntaiseurakuntien Keuruun Iso Kirja -opistolla järjestettävä kesäjuhla, joka on avoin kaikille.
JUHANNUSKONFERENSSI on Suomen helluntaiseurakuntien Keuruun Iso Kirja -opistolla järjestettävä kesäjuhla, joka on avoin kaikille.

JUHANNUSKONFERENSSI on Suomen helluntaiseurakuntien Keuruun Iso Kirja -opistolla järjestettävä kesäjuhla, joka on avoin kaikille. Koko perheen tapahtumana se tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Konferenssi alkaa torstaina 20. kesäkuuta kello 11 ja päättyy sunnuntaina 23. kesäkuuta kello 11 alkavaan Suomalaiseen messuun, jonka yhteydessä vietetään myös konferenssin ehtoollinen.

Juhannuskonferenssin 2024 teemaksi on valittu ”Rohkea usko”.

–Elämme maailmassa, joka helposti lannistaa uskon ja sammuttaa tulevaisuuden toivon. Ukrainassa ja Lähi-idässä käydään järkyttävää sotaa, geopoliittiset mannerlaatat hakevat uutta asemaa. Myös uhka ilmastonmuutoksesta voi pelottaa etenkin nuorempaa sukupolvea, toteavat konferenssin järjestäjät.

–Jeesus lupaa opetuslapsilleen rauhan: ”Maailmassa teillä on ahdistus, mutta olkaa rohkeat: minä olen voittanut maailman” (Joh. 16:33).

Juhannuskonferenssin rohkeuden vertauskuvaksi on valikoitunut leijona. Se on raamatullinen symboli, joka kuvaa Kristuksen voittoa pahan ja kuoleman valloista. Kun Ilmestyskirjassa apostoli Johannes itkee maailman lohdutonta kohtaloa, hän kuulee: ”Älä itke! Leijona Juudan heimosta, Daavidin juurivesa, on voittanut” (Ilm. 5:5). Samalla hän näkee, paradoksaalisesti, uhrikaritsan. Toisin sanoen Kristuksen voitto on tullut ristinkuoleman ja ylösnousemuksen kautta.

Tämän kesän erityistilaisuuksina voidaan pitää muun muassa torstai-illan Elämä ja Valo -missiojuhlaa, jossa huomioidaan romanivähemmistön parissa työtä tehneen järjestön 60-vuotisjuhla. Vähemmistöryhmänä myös kuurot saavat huomiota osakseen perjantai-illan Hyvällä sydämellä -missiojuhlassa. Lapsille on tarjolla monia tilaisuuksista, joista ehkä odotetuin on sankarihahmo Mac BäckBonesin paluu lavalle.

JUHANNUSKONFERENSSIIN voit osallistua myös etänä. UskoTV lähettää Juhannuskonferenssin ohjelmaa suorana netissä. Sitä voi seurata ostamalla passin. Perinteikäs Radio Gospel on vapaa­ehtois­voimin toimiva radioasema, joka lähettää tänäkin vuonna ohjelmaa Juhannuskonferenssista paikallistaajuudella sekä netin välityksellä. Yle Radio 1 lähettää Juhannuskonferenssin perjantaina kello 11 Juhlateltassa pidettävän radiojumalanpalveluksen sunnuntaina 23. kesäkuuta kello 20 kesäjuhlaradiointina.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.