Vedolle rutiinivoitto tasapainoisen esityksen jälkeen Haminasta

Jere Saukko. Arkistokuva.
Jere Saukko joutui jättämään pelin kesken, kun Veto voitti Haminan kotiottelussa. Arkistokuva.
Jere Saukko. Arkistokuva.
Jere Saukko joutui jättämään pelin kesken, kun Veto voitti Haminan kotiottelussa. Arkistokuva.

Laihian Lujan miesten Suomisarjan pelaaja totesi tiivistäen hyvin illan ottelun ensimmäisen jakson: HP:n sisäpelissä ei tapahtunut mitään, ulkopelissä oli räpylävirheitä. Hän on seurannut jonkun verran Vedon pelejä ja peliin houkuttelee muun muassa Saarikentän ainutlaatuisuus.

Veto voitti perjantaina pelatun ottelun selkeästi Haminan saamatta juoksuakaan. Jaksot menivät 4-0 ja 5–0. Kolmostilanteet menivät Vedolle varsin selkeästi, 22–4. 

HP aloitti sisävuorolla juoksuitta. Ensimmäinen jakso lähti heti ensimmäisen lyönnin onnistumisella: Olli Heikkalan korkea kolmosrajapomppu meni jokeen ja kakkostilanne. Veto siirtyi yksittäisillä juoksuilla 3–0 johtoon, lyöjinä Janne Mäkelä, J-P Vainionpää ja Lauri Vihriälä. Kolmannen lopussa Vainionpään laaka 2-kopparille: 4–0.

Toinen jakso lähti käsikirjoituksen mukaan liikkeelle: Elmeri Anttila löi pallon jokeen kakkosrajasta ja Veto 1–0-johtoon, kunnaria ei tullut, mutta palo kolmospesälle. Vedon ulkopeli oli rautaa ihan alusta asti: Vedolle ei tullut haparointa ulkopelissä, vierailla tuli. Toisen alussa J-P Vainiopää löi ”kupperin” keskelle taakse ja näin Veto johti 2–0. Toisen lopussa HP löi pari vaarallista lyöntiä: Lauri Vihriälä esti jokipallon Juha Toikan lyömänä ja koppari Elemeri Anttila otti näyttävän syöksykopin jokeri Juha Leskisen lyönnistä, joka ratkaisi kotarissa voiton oranssipaidoille Joensuusta.

Toisen alussa jokerina pelannut Jere Saukko joutui jättämään kentän ja HP osoitti Fair Play-henkeä: paloa ei tullut vaan ”sovittu koppi”. Vastaavanlainen tilanne oli myös Haminalla. Paloa ei tullut Haminalle.

Kolmannen alussa oli viimeisenä lyöjänä Vainionpää joka onnistui kaksi kertaa: ensimmäinen kolmospuolelta ja toinen ykkösvahdin yrittäessä kurottaa laakaa, mutta pallo tippui hyvästä kurotuksesta huolimatta: 4–0. Tämä viimeistään taittoi vieraiden uskon jaksovoittoon.  Veto teki vielä yhden juoksun: Aleksi Lassila löi koppareiden välistä jokeen ja tuloksena kunnari.

Yhden hyvän tilanteen Hamina sai jokerilyöjä Lauri Rönkölle, mutta näppi jäi lyhyeksi: palo koti- ja kolmospesälle. HP ei saanut minkäänlaista taistelua aikaiseksi ja jaksovoitto Vedolle.

Ottelun viimeisen palon teki Aleksi Lassila, joka pelasi varsin hyvin sisä- ja ulkopelin. Sisäpelissä vaihtolyönnit onnistuivat hyvin, kärkilyöntejä kahdeksan lisäksi hän toi kolme juoksua.

Vedon kaksi muuta loistavaa ulkopelisuoritusta tekivät Juho Heikkala ja Mikko Kanala, joka pelasti hyppäämällä, eikä pallo mennyt jokeen.

 Lehdistötilaisuudessa olivat joukkueiden parhaat Antti Kortteenperä ja J-P Vainionpää.

Mainos

Kortteenperä oli samaa mieltä, että ottelu ikään kuin isät vastaan pojat. –Sisällä ei saatu mitään aikaiseksi.

Vainionpää totesi, että ulkopeli oli loistavaa, tasapainoinen esitys ja ansaittu voitto. –Omaan peliin olen tyytyväinen.

Haminan viuhkavelho Eerik Häkämies mainitsi, että joukkueella oli luvaton määrä kopinnostopaloja, Veto teki tarvittavat juoksut.

Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola tiivisti, että peli ei ollut huippuesitys, mutta tasapainoinen. –Parannettavaa jäi kotiutuksissa.

Haminasta sai kakkospalkinnon Juho Hacklin, jolla onnistui parhaiten vaihtolyönnit ja Vedosta Aleksi Lassila.

Ottelua oli seuraamassa 921 katsojaa.

Kolmen pisteen voitolla Veto nousi 16 pisteeseen. Sarjakärki Sotkamolla on 21, mutta yksi peli enemmän pelattuna. Tässä vaiheessa Veto, Sotkamo ja Kouvola ovat antaneet vähiten juoksuja. HP 109 juoksua yhdeksästä pelistä.

Veto pelaa seuraavaksi Seinäjoella 11. kesäkuuta ja kotipeli on perjantaina 14. kesäkuuta Pattijoen Urheilijoita vastaan. Sen jälkeen ovat tiistaina ja keskiviikkona vieraspelit Kymenlaaksossa Haminaa ja Kouvolaa vastaan.

Lasse Pippola

juttua muokattu 8.6. klo 21, tarkennettu jutun alussa oleva ilmaisu räpylävirheistä sekä lisätty kommentoijan taustaa.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.