Petri Tuuva: ”Tulosta on kunnioitettava, Veto parempi!”

Veto löi kouvolan Pallonlyöjät Saarikentällä kotiutuslyöntikisassa.
Veto löi kouvolan Pallonlyöjät Saarikentällä kotiutuslyöntikisassa.
Veto löi kouvolan Pallonlyöjät Saarikentällä kotiutuslyöntikisassa.
Veto löi kouvolan Pallonlyöjät Saarikentällä kotiutuslyöntikisassa.

Kohtaamisissa KPL:ää vastaan Veto on ollut viime vuosina vahva. Vimpeli lähti ennakkosuosikkina sunnuntain otteluun. Viimeisin Koplan merkittävä voitto on Saarikentällä 2021 välieräpelissä 0–2, jossa Matti Latvala oli yksi avainpelaajista. KPL:llä koki kotaritappiot Kempeleellä ja Raahessa. Viime pelissä KPL voitti Imatran ja Veto Kempeleen 2–0.

Pelistä tuli hankala Vedolle ja jännittävä ihan viimeiseen pariin kotiutuslyöntikilpailussa. Veto voitti sen 2–1. Kolmostilanteet menivät vieraille 9–15, ensimmäisellä jaksolla 6–7.

Veto oli voittanut niukasti ensimmäisen jakson 3–2. Veto siirtyi 2–0-johtoon Janne Mäkelän ja Aleksi Lassilan lyönneillä. Kopla tasoitti kuitenkin heti toisen tasoittavalla: lyöjinä Matti Latvala ja Teemu Nikkanen. Vedon johto- ja jakson voittojuoksun löi kakkospolttajan haparoidessa J-P Vainionpää. Koplalla oli neljännen tasoittavallaan mahdollisuutensa, mutta lukkari Teemu Kinnunen fiksasi jaksovoiton Vedolle kahdella palollaan.

KPL:n sivulla otteluennakossa haastateltu lukkari Elias Pitkänen totesi, että hieno ja kova peli oli tulossa ja hyvässä kelissä palloa lyödään jokeen…” Arttu Ruuska ennakoi, että pelissä nähdään, kumman sisäpeli aukeaa kunnolla. Näin tuli käymään toisella jaksolla, kun jokeri Patrik Wahlsten avasi kakkospuolen läpilyönnillä virhepompun seurauksena ja seuraavalla lyönnillä väliin. KPL:n lyöntipelin kahdella peräkkäisellä lyönnillä toisen tasoittavalla käänsi toisen jakson Koplalle. Patrik Vartama lisäsi KPL:n johtoa vielä 0–3:een.  Vedon viimeisellä tasoittavalla Elmeri Anttila kavensi jaksolukemiksi 1–3. Jakso meni ansaitusti KPL:lle. Koplan äänekäs kannustus toi tulosta! Faniporukka oli myös Pattijoella ja Kempeleellä.

Kotiutuslyöntikilpailussa Vedon kaksi ensimmäistä paria onnistuivat: Elmeri Anttila ja J-P Vainionpää. KPL:n ainokaisen löi Juha Korhonen.

Ottelussa palkittiin (kärkilyöntiprosentti 90 ja hyvin vaihtanut Patrik Vartama) ja Vedosta Mikko Kanala (kärkilyöntiprosentti 100). Kakkospalkitut olivat Elmeri Anttila ja taitava lukkari Elias Pitkänen. Lisäksi voidaan mainita Tommi Mäentausta, joka meni hyvin kentälle (5/8).

Lehdistötilaisuudessa Patrik Vartama ja Petri Tuuva olivat harmissaan tappiosta hyvästä pelistä huolimatta. Tuuva olisi kaivannut parempia kotiutuksia tolpasta lentomerkillä. Ne jäivät rajamiesten käteen. 

–Tulosta on kunnioitettava, Veto oli parempi, totesi Tuuva.

Mikko Kanala totesi Vedon pelin olleen huolimatonta: laittomia ja ”poskiosumia”. Kahden pisteen voitto oli ”lottovoitto”. Kari Kleemola totesi toisesta jaksosta, että liian paljon juoksuja annettiin.

Helteisessä säässä pelattua ottelua seurasi 1 578 katsojaa. Yleisö oli hyvin mukana ja ottelun kolmostuomarille tuli palautetta muutamista tuomiosta.

Seuraava peli on maanantaina 3. kesäkuuta  Mehtimäellä ennakkoon vahvaa Joensuun Mailaa vastaan ja kotiottelu perjantaina 7. kesäkuuta Haminaa  vastaan.

Lasse Pippola

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.