Vimpeli perustaa hulevesialueen kirkonkylän kokonaisasemakaavan mukaan

Aapiskujan koulun kellaritilan korjaussuunnitelma merkittiin tiedoksi VImpelin teknisessä lautakunnassa.
Aapiskujan koulun kellaritilan korjaussuunnitelma merkittiin tiedoksi VImpelin teknisessä lautakunnassa.
Aapiskujan koulun kellaritilan korjaussuunnitelma merkittiin tiedoksi VImpelin teknisessä lautakunnassa.
Aapiskujan koulun kellaritilan korjaussuunnitelma merkittiin tiedoksi VImpelin teknisessä lautakunnassa.

VIMPELIN kunnanhallitus hyväksyi 13. toukokuuta teknisen lautakunnan 7. toukokuuta esittämän hulevesialueen perustamisen ja esittää sen edelleen valtuustolle hyväksyttäväksi.

Hulevesialueeksi määritetään Vimpelin kirkonkylän kokonaisasemakaava 2003 -alue. Hulevedellä tarkoitetaan luonnosta tulevaa, satavaa tai lumen sulamisesta tulevaa vettä. Ylimääräinen vesi, joka ei ole talousjätevettä, heikentää viemärilaitoksen puhdistustehoa merkittävästi. Korkeiden virtaamien aikana on tilanteita, jolloin puhdistusvaatimukset eivät täyty, vaikka puhdistamo on vasta saneerattu. Viemärilaitoksen vuoden 2023 kokonaisvirtaama oli 337 976 kuutiota ja laskutettu vesimäärä on ollut 210 000 kuutiota. Näiden ongelmien lisäksi ylimääräinen virtaama aiheuttaa laitokselle energiatehottomuutta.

Lain mukaan lähtökohta on, että kiinteistön omistaja tai haltija vastaa kiinteistönsä hulevesien hallinnasta. Kunta vastaa hulevesien hallinnan järjestämisestä asemakaava-alueella. Hulevesiviemäröinnin alueella sijaitseva kiinteistö on liitettävä hulevesiverkostoon. Vimpelin kunnan asemakaava-alueella on joitakin kiinteistöjä, joiden hulevedet on ohjattu kunnan jätevesiviemärijärjestelmään. Hulevesien johtaminen vesihuoltolaitoksen jätevesiviemäriin on kielletty. Kiinteistön hulevedet johdetaan kunnan hulevesijärjestelmään, jos niitä ei voi hoitaa kiinteistöllä.

Tässä yhteydessä tekninen toimi on selvittänyt muiden kuntien taksoja hulevesimaksuista. Esimerkiksi Lappajärven kunnassa on hulevesimaksu ollut noin 20 vuotta voimassa ja se on sadevesiviemärialueella 42 euroa per kiinteistö, mutta Alajärven kaupungissa maksua ei ole. Evijärvellä ei  hulevesijärjestelmää ole eikä siitä näin ollen laskuteta.

Mainos

Pyhälahti urakoi Karhunkämmentien

TEKNINEN lautakunta päätti valita halvimman tarjouksen Maanrakennus Mika Pyhälahti Oy:n Karhunkämmentien toteutuksen urakoitsijaksi.

Jukkalan asemakaavaehdotus esille

LAUTAKUNTA päätti asettaa Jukkalan alueen asemakaavaehdotuksen virallisesti nähtävänä pidettäväksi 15.5.–5.6.2024 väliselle ajalle kunnan ilmoitustaululle sekä kunnan kotisivuille. Lautakunta myös pyytää ehdotukseen liittyen lausuntoja eri tahoilta. 

Aapiskujan koulun kellaria korjataan

TIEDOKSI merkittiin Sweco PM Oy:n 27. maaliskuuta päivätty suunnitelma Aapiskujan koulun kellarin tiiviyskorjauksesta. Tehtäväksi on esitetty salaojien uusiminen RAK-korjausohjelman mukaisesti noin 1,5 metrin syvyydeltä, tiiviyskorjaukset runko- ja ikkunaliitoksiin sekä pintarakenteiden korjaukset. Perustuksiin ei ole suunniteltu korjauksia. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 142 000 euroa.  Kustannuksissa ei ole huomioitu LVIAS-töitä.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.