Kuivatuksen parantamistyöt käynnistyvät Pohjalaismaakuntien maanteillä

Kuivatustöiden aikana teillä saattaa olla käytössä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä ja nopeusrajoituksia.
Kuivatustöiden aikana teillä saattaa olla käytössä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä ja nopeusrajoituksia.
Kuivatustöiden aikana teillä saattaa olla käytössä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä ja nopeusrajoituksia.
Kuivatustöiden aikana teillä saattaa olla käytössä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä ja nopeusrajoituksia.
Kuivatusten parantamistyöt käynnistyvät useilla maanteillä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla. Töiden aikana teillä saattaa olla käytössä normaalista poikkeavia liikennejärjestelyitä ja nopeusrajoituksia. 
AJAN kuluessa ojat ja rummut tukkeentuvat maa-aineksesta, joka estää veden kulkeutumisen pois tiealueelta tehokkaasti. Ojien perkauksilla, rumpujen puhdistamisilla ja vaihtotöillä varmistetaan veden kulkeutuminen pois tierakenteista ja ehkäistään tulvia. 
Töitä tehdään vuosittain kesäkaudella sekä päällystetyllä että soratieverkolla. Usein päällystystöiden yhteydessä tehdään myös kuivatuksen parantamistöitä, joka parantaa päällysteen käyttöikää. Työt tehdään ELY-keskuksen tilaamissa maanteiden hoitourakoissa sekä päällystysurakoissa.  

Merkittävimmät parantamiskohteet vilkkaasti liikennöidyllä tiestöllä: 

Valtatie 16 Lapua-Alajärvi  

Ojitustyöt on aloitettu viikolla 16. Ojitustyön yhteydessä uusitaan myös rikkinäisiä rumpuja ja myöhemmin syksyllä perataan laskuojat. Reunapalteenpoisto toteutetaan tällä kohteella jyrsinmenetelmällä. Päällystystyöt suoritetaan kuivatusten parantamistöiden jälkeen. 

Valtatie 19 Alahärmä – Voltti 

Ojitustyöt on aloitettu talvella 2023-2024. Työtä on tehty pellolta päin toimien ja tässä on hyödynnetty talvenaikaista routaa massojen siirrossa. Ojitustyöt tulevat valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Päällystystyöt suoritetaan kuivatusten parantamistöiden jälkeen. 

Kantatie 68 Vimpeli-Alajärvi  

Työt on aloitettu loppusyksyllä 2023. Talvitauon jälkeen töitä on jatkettu viikolla 18 alkaen ja kohde tulee ojituksen osalta valmiiksi toukokuun loppuun mennessä. Päällystystyöt suoritetaan kuivatusten parantamistöiden jälkeen.
 
Valtatie 3 Liisanlehto – Helsingby  

Työt aloitetaan viikolla 19. Työn arvioitu kesto kesä-heinäkuu 2024. Työt suoritetaan Valtatie 3 moottoritiellä välillä Liisanlehto – Helsingby. 

Valtatie 3 Laihia – Kylänpää  

Työt aloitettu 16.4.2024 Kylänpäästä Laihian keskustaan päin. Ojitettava osuus Vt3 välillä Laihian keskusta-Kylänpää. Työn arvioitu valmistuvan kesäkuun loppuun mennessä, viljellyt laskuojat kaivetaan satokauden jälkeen syksyllä. Urakoitsija on yhteydessä maanomistajaan, ennen laskuojien perkauksen alkamista. Kohteen päällystystyöt suoritetaan kuivatusten parantamistöiden jälkeen. 

Vaikutukset liikenteeseen  

-Autoilijoita pyydetään noudattamaan varovaisuutta ja noudattamaan liikennemerkkejä työmaan kohdatessaan.
-Nopeusrajoitusten noudattaminen on tärkeää sekä työntekijöiden turvallisuuden että oman turvallisuuden kannalta.  
-Teillä saattaa olla ajoittaisia liikenteenohjauksia ja nopeusrajoituksia. 
-Liikenne voi ajoittain ruuhkautua kohteilla. 
-Työkoneita ja työntekijöitä saattaa olla ajoradalla. 
-Tie saattaa olla pölyinen ja liukas.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.