Soinin bioterminaali etenee

avoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua.
avoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua.
avoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua.
avoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua.

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) käsittelee suurimmat Etelä-Pohjanmaalle suunnitteilla olevat EU:n alue- ja rakennepolitiikan hankkeet. Yhteistyöryhmä näytti tänään torstaina kokouksessaan vihreää valoa Soinin bioterminaalin rahoittamiselle. Bioterminaalialuetta käytetään puupohjaisten energiajätteiden jatkojalostukseen, varastointiin ja lajitteluun.

Hankkeen toteuttamisesta vastaa Soinin kunta. Tavoitteena on rakentaa Soiniin ympäri vuoden käytössä oleva bioterminaali, joka tehostaa alueen metsäenergian toimitusketjua sekä parantaa bioenergian saatavuutta ja laatua. Tehokkaasti toimiessaan bioterminaali mm. vähentää merkittävästi turpeen käyttöä lämpölaitosten energiana.

Energiavarmuuden parantamisen lisäksi hankkeella on aluetaloudellista merkitystä. Bioterminaali luo esimerkiksi bioenergia-alan yrityksille mahdollisuuksia kasvattaa toimintaansa ja lisätä työllisyyttä.

Bioterminaalille on haettu rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liiton JTF-hausta 651 000 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on 279 000 euroa, eli kokonaisuudessaan kyse on 930 000 euron hankkeesta. Hanke etenee seuraavaksi Etelä-Pohjanmaan liiton käsittelyyn.

EU:n JTF-rahaston tarkoituksena on tukea alueita ja toimialoja, joihin hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtyminen eniten vaikuttaa. Suomessa rahastolla kompensoidaan turpeen energiakäytön puolittamisesta koituvia haittavaikutuksia.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.